Kaksi uutta korontartuntaa Essoten alueella – yli 85-vuotiaiden rokotukset alkavat

Viikonlopun aikana on Essoten alueelta löytynyt kaksi uutta koronatartuntaa. Toinen positiivinen koronatestien tulos havaittiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Toinen tartunta löytyi taas muualta Suomesta tulleelta henkilöltä. Tapauksen johdosta alle 10 henkilöä on asetettu karanteeniin.

– Kokonaistilanne näyttää hyvältä. Viime viikon tartuntaketjut on saatu hallintaan. Testausmäärät ovat kuitenkin edelleen kovin pieniä. Testaukseen pitää tuoda myös nuoret pientenkin koronaan viittaavien oireiden johdosta, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Yli 85-vuotaiden, eli vuonna 1935 sitä ennen syntyneiden, rokotukset ovat käynnistyneet. Essoten nettisivuille on avattu ajanvaraus, jonne rokotukseen oikeutetut tai heidän läheisensä voivat tehdä rokotukseen oikeutetulle hänen puolestaan varauksen.

– Aikoja on vielä valitettavan vähän, koska rokotteita tulee hitaasti ja osa rokotteista alkaa mennä jo aiemmin rokotteen saaneen toiseen pistokseen. Avaamme aikoja lisää heti, kun saamme tietoa rokotteiden saapumisesta. Valtaosan tästä asiakasryhmästä tavoitamme kotihoidon kautta, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essote myös avaa tiistaina 19. tammikuuta lähtien koronatiedusteluja varten uuden puhelinnumeron 040 359 9781. Numerosta voi kysellä lisätietoja, jos muualta ei löydy tietoa. Numerosta vastataan arkisin klo 8–15. Sen kautta voi myös varata rokotusajan, jos rokotettavalla ei ole nettiyhteyksiä tai henkilöä, joka voi tehdä rokotusajanvarauksen.

Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa myös yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut