Neljä uutta koronatartuntaa Essoten alueella – rokotustahti hidastuu kunnes rokotteita saadaan suurempia määriä

Torstain jälkeen Essoten alueella on löydetty neljä uutta positiivista koronatestien tulosta. Kolme tapausta liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja yksi on todettu ulkomailta palanneelta henkilöltä.

Rokotukset ovat jatkuneet hyvällä vauhdilla. Tähän mennessä ensimmäisen rokotteen on saanut Essoten alueella noin 3000 henkilöä. Luvussa ovat mukana myös Pieksämäen rokotukset.

– Essoten alueen vanhuspalvelutalojen asukkaat on nyt pääosin rokotettu, samoin koronatyötä tekevät henkilöstö ja merkittävä osa vanhuspalvelutalojen henkilöstöstä. Noin 3,6 prosenttia yli 16-vuotiaista on saanut rokotteen, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo tiedotteessa.

Jatkossa rokotustahti näyttää kuitenkin hidastuvan.

– Uusien tietojen mukaan rokotemäärät tulevat pienenemään jatkossa. Aloitamme nyt yli 85-vuotiaiden rokotukset, mutta rokotustahti tulee olemaan nykyistä hitaampi siihen saakka, kunnes suurempia määriä rokotteita saadaan maahan. Osa rokotteista alkaa mennä pian myös kakkospistokseen. Tilanne paranee todennäköisesti sitten, kun maahan aletaan saada suurempia määriä AstraZenecan rokotetta nykyisen Pfizer-yhtiön rokotteen rinnalle, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut