Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä koronatilanne rauhoittunut selvästi – tämän vuoden puolella yhteensä seitsemän tartuntaa

Korona koetteli Pieksämäkeä varsinkin viime vuoden loppupuolella kovalla kädellä. Uuden vuoden alkamisen myötä tilanne on rauhoittunut ja tartuntamäärät ovat vähentyneet selvästi.

– Tämän vuoden puolella Pieksämäellä on todettu yhteensä seitsemän tartuntaa. Karanteenissa on vielä kymmenisen henkeä. Testausmäärät ovat myös Pieksämäellä olleet koko tammikuun huomattavasti pienempiä kuin ennen joulua. Aikaisemmat tartuntaketjut ovat siis hiljentyneet mutta emme voi vielä niitä täysin sammuneiksi julistaa. Tilanne Pieksämäellä on siis rauhoittunut, Pieksämäen vt. johtava lääkäri Aino Rubini toteaa.

Rajoitusten suhteen Pieksämäellä toimitaan Essoten ohjeistuksen mukaisesti. Kiihtymisvaiheen rajoitukset ja suositukset ovat voimassa ensi viikon perjantaihin 22. tammikuuta saakka.

– Vielä ei voida kuitenkaan suojauksia ja rajoituksia lopettaa sillä tilanne voi vielä helposti kääntyä huonoksi uudelleen. Viikon päästä aluehallintovirasto päättää rajoitteiden jatkumisesta. Silloin tarkastellaan myös kaupungin rajoituksia ja suosituksia vielä uudelleen, Rubini sanoo.