Kaksi uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta – rokotukset painottuvat ikäihmisten palvelutaloihin

Viikon aikana ajalla 3.1.–10.1. Kymenlaaksossa on otettu 4 625 koronavirusnäytettä. Näytteistä positiivisten osuus on jo lähes neljännes (23,4 prosenttia). Kuvituskuva. Ilona Noponen
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Kaksi uutta koronatartuntaa on löytynyt Essoten alueelta. Toinen positiivisista testien tuloksista löytyi perjantaina (8.1.) Essoten työntekijältä Mikkelin keskussairaalalta. Tartunnan johdosta henkilöstöä on testattu laajasti viikonlopun aikana. Uusia tapauksia ei ole löytynyt. Toinen tartunnoista löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta.

– Alueella on oleskellut myös muilla alueilla positiiviseksi todettuja henkilöitä. Tämän johdosta karanteeniin on viikonloppuna asetettu muutamia Essoten alueen asukkaita. Tautia on siis liikkeellä ja varovaisuutta kannattaa noudattaa, vaikka kokonaisuutena tilanne näyttää menneen parempaan päin, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kehottaa.

Rokotukset etenevät vauhdilla ja painopiste on siirtynyt ikäihmisten palvelutaloihin.

– Kansalaisten laajoista massarokotuksista olemme vielä viikkojen päässä. Tulemme viestimään niistä laajasti, kun rokotteiden saanti varmistuu. Tässä vaiheessa niistä ei kannata kysellä, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.

Essote kertoo tietoja rokotusmääristä huomenna tiistaina, eli 12. tammikuuta.

Kommentoi