Essoten alue jatkaa kiihtymisvaiheessa – Pieksämäellä tartunta loppiaisena

Loppiaisen aikana on Essoten alueelta löytynyt kaksi uutta koronatartuntaa. Positiiviset koronatestien tulokset löytyivät Mikkelistä ja Pieksämäeltä.

– Ilmaantuvuusluku on laskenut, mutta tartuntoja löytyy edelleen. Testeissä on käyty selkeästi aiempaa vähemmän, joten tieto kokonaistilanteesta ei ole välttämättä täydellinen, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Alueellinen koronanyrkki on tilanteen johdosta päättänyt pitää Essoten alueen kiihtymisvaiheessa ainakin 22. tammikuuta asti. Tilanne on kuitenkin edennyt sen verran parempaan suuntaan, että Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä katsoo (7.1.2020) ohjeistuksissaan alueen kunnille, että rajoituksia voidaan jossain määrin purkaa.

Yleisötilaisuuksia suositellaan edelleen vältettäväksi. Jos tilaisuuksia kuitenkin järjestetään, kokoontumisrajoitus pysyy edelleen korkeintaan 20 henkilössä.

Kasvomaskia tulee käyttää kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja.

– Suurin muutos ohjeistukseen tulee siihen, että kouluikäiselle nuorisolle pyritään mahdollistamaan harrastustoiminta: harrastustoiminnan ikäraja nousee 18 vuoteen. Aiemmassa ohjeistuksessa ikäraja oli 12 vuotta, Seppälä kertoo.

Alueen kunnat tekevät rajoitusten suhteen itsenäisiä päätöksiä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut