Pieksämäellä kaksi uutta tartuntaa tiistaina

Joulun jälkeen on Pieksämäellä todettu kuusi koronatartuntaa. Lisäksi tänään tiistaina on löytynyt kaksi uutta tartuntaa.

– Uusista tartunnoista ensimmäinen henkilö on ollut edeltävästi karanteenissa lähipiirissä todetun tartunnan vuoksi ja toinen tartunta on todettu Valonan hoitajalla, Pieksämäen vt. johtava lääkäri Aino Rubini kertoo.

Hänen mukaan sairaalahoidossa on tällä hetkellä Essotessa yksittäisiä pieksämäkeläisiä.

Koronarokotukset käynnistyivät Pieksämäellä viime torstaina.

– Koronarokotukset etenevät sitä mukaa kuin rokotteita vaan saadaan. Usean koronan ensilinjan yksikön työntekijöiden ensimmäiset rokotuskerrat saadaan tällä viikolla hoidettua loppuun ja painopiste rokotuksissa alkaa siirtyä aikaisempaa voimakkaammin iäkkäiden asumispalveluiden työntekijöiden ja asukkaiden rokotuksiin, Rubini kertoo.

Pieksämäellä on todettu koronatatuntoja myös kerrostaloissa. Osa näistä aikaisemmin todetuista tartunnoista on pystytty yhdistämään kerrostaloon vasta viime viikolla.

– Pieksämäellä ilmenneet kerrostalon tartunnat ovat epätyypillisiä mutta ei täysin poikkeuksellisia. Ympäristöterveyden asiantuntijoita on pyydetty selvittämään, löytyykö esimerkiksi kerrostalon ilmanvaihdosta altistavia tekijöitä, Rubini toteaa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut