Tartuntojen määrä on laskussa Pieksämäellä – koronarokotukset alkavat torstaina

Koronatartuntojen määrä on Pieksämäellä laskussa. Joulun pyhien jälkeen Pieksämäellä on kuluvalla viikolla todettu kaksi tartuntaa. Niistä toinen todettiin tiistaina ja on todennäköistä, että tartunta on saatu henkilön asuinkerrostalosta. Muita asukkaita on tiedotettu mahdollisesta altistumisesta. Heitä on kehotettu seuraamaan mahdollisten oireiden ilmaantumista, jolloin on syytä hakeutua koronatestiin. Toinen tartunta todettiin keskiviikkona Valonassa hoivakodin asukkaalla.

Joulun pyhinä todettiin Pieksämäellä yksi uusi koronatartunta. Tartunta oli perheen sisäinen tartunta. Pieksämäen kaupunki kertoi neljästä uudesta koronatartunnasta joulun aatonaattona viime viikon keskiviikkona.

Leviämisvaiheen rajoitukset ovat Pieksämäellä voimassa vielä ainakin ensi maanantaihin 4. tammikuuta asti.

Koronarokotukset alkavat Pieksämäellä huomenna torstaina 31. joulukuuta.

– Ensimmäisenä päivänä rokotteita annetaan 30 työntekijälle ja ensi viikosta alkaen rokotusmäärät kasvavat ja viikossa on useita rokotuspäiviä. Omien työntekijöiden lisäksi rokotamme heti alkuvaiheesta alkaen myös Essoten ensihoitajia, ISLAB:in näytteiden analysoijia ja Valonan henkilökuntaa. Valonan henkilökunnan rokotuksia on aikaistettu tämän päiväisen koronatartunnan vuoksi, Pieksämäen johtava lääkäri Aino Rubini kertoo.

Näiden ryhmien jälkeen rokotuksia laajennetaan myös muihin ikääntyvien asumispalveluiden henkilökuntaan ja asukkaisiin. Eri ryhmien rokotukset pyörivät osin päällekkäin.

– Helmi-maaliskuun vaiheessa pääsemme ehkä yleisten riskiryhmien rokottamisiin. Siinä vaiheessa, kun siirrymme kotona asuvien riskiryhmäläisten rokottamisiin niin tiedotamme kuntalaisia monikanavaisesti. Tässä vaiheessa ei kannata terveyskeskuksesta asiaa kysellä, sillä lisätietoa ei ole antaa, Rubini muistuttaa.

Essoten koronalääkärit painottavat nopean testaamisen tärkeyttä.

– Testeihin tullaan nyt, kun on oltu flunssaoireissa jo pitkään. On hyvin tärkeää hakeutua testaukseen heti, kun oireita tulee ja pienistäkin oireista, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa tiedotteessa.

Essoten koronalääkärit kehottavat noudattamaan uudenvuoden vietossa samoja periaatteita kuin jouluna.

– Uusi vuosi alkaa turvallisemmin, kun sitä vietetään vain lähipiirissä ja alle kymmenen henkilön kesken. Suuri osa ihmisistä noudattikin jouluna ohjeistusta hienosti. Valitettavasti osa on liikkunut hyvinkin paljon paikasta toiseen. Sairaana ei tule lähteä kavereiden tai sukulaisten luo, ei vaikka koronatesteistä tulos olisikin ollut negatiivinen, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut