Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaudessa on todettu kaksi uutta tartuntaa: Louhirinteeltä ei tartuntoja löytynyt uusintatestauksessa

Varkaudessa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa keskiviikkona. Toinen koronatartunnasta on osa aikaisempaa tartunta- ja altistumisketjua. Henkilö on ollut asetettuna karanteeniin.

Toisessa koronatartunnassa tartunnan lähde ei ole tiedossa.

Molemmissa tapaukissa altistuneet on jäljitetty ja heidät on asetettu karanteeniin.

Louhirinne 2:ssa tehtiin yhden kerroksen asukkaille ja henkilökunnalle uusintatestaus maanantaina 28. joulukuuta. Näytteet olivat negatiivisia eli uusia tartuntoja ei löytynyt.

– Edelleen vierailuja tulee välttää kyseisessä yksikössä vuoden vaihteen yli 2. tammikuuta asti tartuntatautilääkärin suosituksen mukaisesti, sanoo vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen tiedotteessa.

Myös uusi altiustumispaikkoja on nimetty. Tartunnalle on voinut altistua seuraavissa paikoissa:

24.12. Lidl kello 9–10

26.12. tai 27.12 Varkauden vanha apteekki ja Prisma, tarkempaa aikaa ei tiedossa

27.12. Sale, Päiviönsaari, tarkempaa aikaa ei tiedossa

28.12. Varkauden kaupungin pääkirjasto, tarkempaa aikaa ei tiedossa

Näissä paikoissa kyseisenä aikana liikkuneita kehoitetaan seuraamaan oireita ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä testeihin.

Pieksämäellä on todettu kaksi uutta tartuntaa. Tartuntaketjujen jäljitys on meneillään.

– Testeihin tullaan nyt, kun on oltu flunssaoireissa jo pitkään. On hyvin tärkeää hakeutua testaukseen heti, kun oireita tulee ja pienistäkin oireista, muistuttaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten koronalääkärit kehottavat noudattamaan uudenvuoden vietossa samoja periaatteita kuin jouluna.

– Uusi vuosi alkaa turvallisemmin, kun sitä vietetään vain lähipiirissä ja alle kymmenen henkilön kesken. Suuri osa ihmisistä noudattikin jouluna ohjeistusta hienosti. Valitettavasti osa on liikkunut hyvinkin paljon paikasta toiseen. Sairaana ei pidä lähteä kavereiden tai sukulaisten luo, ei vaikka koronatesteistä tulos olisikin ollut negatiivinen, tähdentää terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.