Valona Vanhuspalveluissa Pieksämäellä ei uusia menehtyneitä koronavirukseen – kaupungin terveydenhuollon yksikkö lopetti toimintansa

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä ei viimeisen viikon aikana ole menehtynyt ikäihmisiä koronavirukseen. Pieksämäen kaupungin Valonan tiloissa ylläpitämä koronaosasto ajettiin alas joulunpyhinä.

– Iloksemme voimme todeta, ettei yksikössämme ole uusia koronaan liittyviä kuolintapauksia ja tartunnan saaneet asukkaamme ovat toipumassa. Pieksämäen kaupungin hoitohenkilökunnasta viimeiset lopettivat työskentelynsä meillä tänään maanantaina, ja nyt asukkaitamme palvelevat omat työntekijämme, Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho kertoo tiedotteessa.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40. Korovirukseen aiemmin menehtyneitä yksikössä on kaikkiaan seitsemän.

Valona Vanhuspalveluissa toimi 9. joulukuuta alkaen Pieksämäen kaupungin terveydenhuollon yksikkö, jossa hoidettiin koronavirukseen sairastuneet asukkaat. Lisäksi kaupunki tuki Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita siten, että henkilökuntavajetta paikattiin kaupungin hoitohenkilökunnalla ja hoitotyötä johti kaupungin nimeämä vastuusairaanhoitaja.

Pieksämäen kaupunki testasi Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön asukkaat ja työntekijät yhteensä kahdeksan kertaa 4.12. alkaen. Viimeinen testaus tehtiin 22.12. Kaupunki ei toistaiseksi ole suunnitellut Valonan asukkaiden ja henkilökunnan testaamista.

Valonan Vanhuspalvelujen omaisia palvelleet omaispuhelimet lopettavat toimintansa tämän päivän jälkeen. Omaiset voivat jatkossa ottaa yhteyttä normaaliin tapaan Valonan eri osastoille.

Pieksämäen seurakunnan keskusteluapupuhelin on auki Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten uudenvuodenaattoon asti.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut