Pieksämäellä yksi koronatartunta jouluna – leviämisvaiheen rajoitukset jatkuvat ainakin viikon

Kuvituskuva Marko Kauko
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Joulun pyhinä todettiin Pieksämäellä yksi uusi koronatartunta. Tartunta oli perheen sisäinen tartunta.

– Koronavaara ei ole Pieksämäellä vielä ohi. Varotoimia tulee noudattaa paikkakunnalla edelleen ja leviämisvaiheen rajoitukset ovat voimassa vielä ainakin maanantaihin 4.1.2021 asti. Joulun välipäiviä kannattaa viettää pienessä perhepiirissä ja ulkoillen, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Edellisen kerran Pieksämäen kaupunki kertoi neljästä uudesta koronatartunnasta joulun aaton aattona keskiviikkona.

Essoten alueella on joulunpyhien aikana edellisen tiedotteen lähettämisen jälkeen 23.12.-27.12. todettu kaikkiaan 13 uutta koronatartuntaa. Kuusi näistä löytyi muualta alueelle tulleilta vieraspaikkakuntalaisilta. Kolme tartuntaa on löytynyt myös Joroisista ja Pieksämäeltä. Yksi aiemmin löydettyyn tartuntaketjuun liittyvä tapaus havaittiin Kangasniemellä.

– Odotamme rokotusten alkavan Etelä-Savossa tällä viikolla. Vielä ei ole tosin tietoa, milloin rokotteet tulevat ja niiden saapumisesta kerrotaan meille 1-2 vuorokautta ennen tuloa. Rokotukset alkavat koronapotilaita hoitavasta henkilöstöstä, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Koronatesteissä kävi joulunaikaan satoja alueen asukkaita ja alueella vierailleita.

– On tärkeää, että testeihin hakeudutaan, jos pieniäkin oireita ilmenee. Ainoastaan testauksen kautta pystymme pitämään tilanteen hallinnassa, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström painottaa.

Kommentoi