Pieksämäellä neljä uutta koronatartuntaa – Iso-Britanniasta saapuneita pyydetään hakeutumaan testeihin

Pieksämäellä on maanantain jälkeen todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Yksi tartunta todettiin jo karanteenissa olevalla henkilöllä ja yksi tartunta Valonan hoitajalla. Tulokset Valonan asukkaiden ja työntekijöiden tänään suoritetusta joukkotestauksesta valmistuvat huomenna.

Kaksi tartuntaa varmistettiin eilisestä Partaharjun puutarhan työntekijöiden joukkotestauksesta ja tartunnan saaneet olivat edeltävästi jo karanteenissa. Partaharjun puutarhan koronatilanne näyttää tällä hetkellä lupaavalta.

Huomenna keskiviikkona 23.12. Pieksämäen terveyskeskuksen vastaanotot palvelevat lyhennetyllä aukiololla eli klo 8-14 puh. 015 788 4431. Joulun aikaan Pieksämäellä otetaan koronatestejä lauantaina 26.12 kello 11.15 -13. Ajan testiin voi varata sähköisesti.

Kaikkia Essoten alueella olevia 7. joulukuuta tai sen jälkeen Iso-Britanniasta saapuneita pyydetään hakeutumaan koronanäytteenottoon.

– Tämä liittyy Briteissä havaittuun ja leviävään koronaviruksen uuteen muunnokseen, jota pidetään aiempaa tartuttavampana. Pyrimme estämään uuden muunnoksen leviämisen pienimmätkin mahdollisuudet alueellamme, ja siksi pyydämme Briteistä saapuneita uudelleen testiin, vaikka he olisivatkin jo testattuja maahantulonsa yhteydessä tai sen jälkeen. Testiin pääsee meillä helposti, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Joulun juhlinnan lähestyessä on syytä muistaa vastuulliset toimintatavat myös pyhien aikana. Essote onkin julkaissut muistilistan tärkeistä seikoista, kun alueella on syytä olettaa liikkuvan myös muualla asuvaa väestöä.

– Avainasia on välttää ihmisjoukkoja, kuten kauppojen ruuhka-aikoja. Vietetään joulua pienissä ryhmissä ja suositaan ulkoilua ja etäyhteyksiä. Oireiden ilmaantuessa pitää hakeutua herkästi testiin, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut