Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäeltä löytynyt kuusi uutta koronatartuntaa – Valona Vanhuspalveluissa kaksi uutta tartuntaa työntekijöillä

Pieksämäellä on todettu tänään kuusi uutta koronatartuntaa. Neljä tartunnoista on perheensisäisiä tai jo edeltävästi karanteenissa olleilla. Kaksi tartunnoista on Valona vanhuspalveluyksikössä työskentelevillä henkilöllä.

Uusia asukastartuntoja Valonasta ei ole löytynyt.

Yhteensä koronavirustartunnan on vanhusten asumispalveluyksikössä Pieksämäellä saanut yhteensä 19 asukasta ja 28 työntekijää.

Asukkaat ja työntekijät testattiin eilen torstaina 17.12. Tulokset tartunnoista varmistuivat eilen ja tänään.

– Osa koronaan sairastuneista työntekijöistämme on päässyt jo takaisin työnsä pariin. Arki asumispalveluyksikössämme sujuu nyt rauhaisasti. Koronaan sairastuneita asukkaita hoidetaan omassa kerroksessaan, jossa hoitotyön tekevät Pieksämäen kaupungin hoitajat, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Valona Vanhuspalvelujen vakituinen henkilöstö on tehnyt ylimääräisiä työvuoroja ja moni Kirkkopalvelut-konsernin työntekijä on vapaaehtoisesti tullut avuksi vanhustenhoitoon. Työvoiman tarvetta on jatkossakin. Kauempaa tuleville vapaaehtoisille voidaan tarjota ilmainen majoitus oppilasasuntolassa.

– Henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi olemme välittäneet vapaaehtoisverkostoihin toiveen, jotta saisimme lisätyövoimaksi koulutettuja hoitoalan ammattilaisia. Nyt onneksemme tämä on tuottanut tulosta. Joulun henkilöstötilanne vaikuttaa hyvältä, mutta pyhien jälkeen tarvetta varmasti vielä on, Pirttiaho kertoo.

Pieksämäen kaupunki on testannut Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön asukkaat ja henkilökunnan yhteensä seitsemän kertaa 4.12. alkaen. Pieksämäen kaupunki testaa Valonan asukkaat ja henkilökunnan seuraavan kerran tiistaina 22.12.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Valonassa toimii omaisille kaksi puhelinnumeroa, johon omaiset voivat soittaa ja tiedustella läheisensä vointia. Valona Vanhuspalvelujen omaispuhelimen numero on 020 754 2222. Omaispuhelimessa päivystetään päivittäin klo 10-15. Puhelut omaispuhelimeen ovat sallittuja ainoastaan ikäihmisten omaisille. Päivystäjät selvittävät asioita parhaansa mukaan ja soittavat takaisin. Asian selvittäminen voi ottaa aikaa, sillä itse yksikössä on kiire.

Lisäksi Pieksämäen kaupungin koronaosaston potilaiden omaislinja avataan lauantaina 19.12. Omaislinja palvelee koronatartunnan saaneita asukkaita päivittäin klo 13-14 numerossa 044 368 6869. Koronapotilaiden puhelimeen pyydetään omaisilta mahdollisimman lyhyitä tiedusteluja, jotta mahdollisimman moni ennättää saada tietoja läheisistään.

Essote on tänään päättänyt säilyttää koronaepidemian kiihtymisvaiheen suositukset ja ohjeistukset ainakin 11.1. saakka. Pieksämäkeä Essote suosittaa pysymään leviämisvaiheen ohjeissa ja määräyksissä. Leviämisvaiheen ohjeet ovat Pieksämäellä tällä hetkellä voimassa maanantaihin 21.12. asti. Kaupungin johtoryhmä ja perusturvalautakunta kokoontuvat maanantaina tekemään päätöksiä suositusten ja rajoitusten jatkamisesta.

Juttua päivitetty perjantaina kello 16.30.