Varkaudessa todettiin yksi uusi tartunta: koululaiset saavat käyttää koulujen loma-aikaan jäähalleja

Varkaudessa on todettu yksi uusi koronatartunta torstaina. Altistuneet on jäljitetty ja heitä tavoitellaan parhaallaan. Altistuneiden määrät ovat yksittäisiä.

– Joulun aika lisää matkustelua, ja riski epidemian leviämiselle kasvaa, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Varkaudessa on käytössä tiukenetut kokoontumisrajoitukset. Kaupungintalo suljetaan ja Kämärin jääurheilukeskuksen käyttöä rajoitetaan.

Kämärin jääurheilukeskuksen jäähallit ovat koululaisten vapaassa käytössä loma-aikaan 21.12.2020 – 6.1.2021.

Jäähallien käyttö on sallittu ainoastaan alle 18-vuotiaille lapsille. Luistelutaidottoman lapsen ohjauksessa mukana saa olla mukana yksi aikuinen.

Kaukaloiden henkilömäärä rajataan on 20 henkilöön. Kenttämestarit valvovat henkilömäärärajoituksia.

Tekojäärata on vapaassa käytössä varattujen aikojen ulkopuolella.

Kämärillä noudatetaan THL:n ohjeistuksia turvaväleistä ja hygieniasta. Paikalle saa saapua oireettomana.

Kämärin jääurheilukeskuksen varatut vuorot näkee kirjautumatta Timmi-tilanvarausohjelmasta Varkauden liikuntapalveluiden verkkosivuilla kohdasta tilojen ja vuorojen varaaminen.

Perusturvalautakunta vahvisti kokouksessaan keskiviikkona kiellon kaikille yli 20 henkilön yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille Varkaudessa ajalle 17.12.2020–10.1.2021. Varkauden kaupunki suosittelee, että myös yksityistilaisuudet rajataan myös 20 henkilöön ja huolehditaan turvaväleistä sekä noudatetaan hygieniaohjeita.

Pohjois-Savon koronanyrkki suosittelee, ettei myöskään yksityistilaisuuksissa, perhejuhlissa ja joulun vietossa järjestettäisi isoja juhlia.

– Erityistä huomiota tulee kiinnittää riskiryhmiin kuuluvien suojaamiseen tartunnalta sekä kotona, että ikäihmisten asumispalveluyksiköissä, tiedotteessa todetaan.

Kasvomaskisuositus säilyy ennallaan: maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Kaupungintalo suljetaan ajalle 18.12.2020-10.1.2021. Asiointi kaupungintalolla oleviin palveluihin tapahtuu ajanvarauksella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut