Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valonassa ei uusia asukastartuntoja – Yhdellä työntekijällä todettu tartunta maanantain jälkeen

Valona Vanhuspalveluissa on tänään todettu yksi koronatartunta työntekijällä. Asukkailta ei sen sijaan ole löytynyt lisää tartuntoja.

Koronavirustartunnan on saanut nyt 19 asukasta ja 26 työntekijää. Maanantain 14.12. vastaisena yönä menehtyi ensimmäinen koronaa sairastanut asukas.

Asukkaat ja työntekijät testattiin eilen.

– Asumispalveluyksikössämme on haastavasta koronatilanteesta huolimatta hieno yhteen hiileen puhaltamisen henki päällä. Kaiken keskiössä on koko ajan paras mahdollinen hoito asukkaillemme, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin 3.12. Viimeinen tartunta työntekijällä todettiin tiistaina 15.12.

Asukastartunnoista saatiin tieto kymmenen asukkaan osalta maanantaina 7.12. Viimeinen asukastartunta todettiin sunnuntaina 13.12.

Pieksämäen kaupunki testaa Valonan asukkaat ja henkilökunnan seuraavan kerran torstaina 17.12.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Valona Vanhuspalveluissa käynnistettiin keskiviikkona 9.12. kaupungin toimesta terveydenhuollon yksikkö, jossa hoidetaan koronavirukseen sairastuneet asukkaat. Lisäksi kaupunki tukee Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita siten, että henkilökuntavajetta paikataan kaupungin hoitohenkilökunnalla ja hoitotyötä johtaa kaupungin nimeämä vastuusairaanhoitaja.

Valona Vanhuspalvelujen perjantaina 11.12. avaamassa omaispuhelimessa päivystetään päivittäin klo 10-15. Puhelinpäivystyksestä vastaavat karanteenissa olevat hoitajat. Omaispuhelimeen voi soittaa ja kysyä kuulumiset oman läheisensä voinnista.

Pieksämäen seurakunnassa avattiin samaten perjantaina 11.12. keskusteluapupuhelin Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten. Puhelimesta saa päivystävän papin kiinni. Seurakunnasta on myös varattu tila keskusteluja varten. Siten keskustelut voidaan käydä puhelimitse tai kasvotusten.

Valona Vanhuspalvelujen omaispuhelimen numero on 020 754 2222. Omaispuhelimessa päivystetään päivittäin klo 10–15. Puhelut omaispuhelimeen ovat sallittuja ainoastaan ikäihmisten omaisille. Päivystäjät selvittävät asioita parhaansa mukaan ja soittavat takaisin. Asian selvittäminen voi ottaa aikaa, sillä itse yksikössä on kiire.

Pieksämäen seurakunnan päivystävän papin numero on 044 737 2219. Tämä numero on tarkoitettu ainoastaan Valona Vanhuspalvelujen asukkaiden omaisille ja henkilökunnalle.