Koronarajoitukset jatkuvat Pieksämäellä viikon ajan: "Pieksämäellä ei ole yhtään varaa ottaa takapakkia koronatilanteessa"

Leviämisvaiheen koronasuositukset- ja rajoitukset jatkuvat Pieksämäellä vielä viikon ajan. Pieksämäen kaupungin perusturvalautakunta kokoontui maanantaina iltapäivällä ja päätti jatkaa entisiä koronarajoitustoimia 14..-21.12. välisen ajan.

– Toiveissa on, että jos vielä tämä viikko noudatetaan hyvin rajoituksia ja suosituksia, niin päästään vielä ennen joulua purkamaan niitä. Viime päivinä valtaosa tartunnan saaneista on ollut jo edeltävästi karanteenissa eli rajoitusten purkaminen viikon päästä näyttää tällä hetkellä mahdolliselta. Pieksämäellä ei kuitenkaan ole yhtään varaa ottaa takapakkia koronatilanteessa eli siksi tiukkoja rajoituksia ja suosituksia on vielä ehdottomasti jatkettava, Pieksämäen kaupungin vt. ylilääkäri Aino Rubini toteaa.

Poikkeuksena ovat kirjastot, jotka aloittavat uloslainauksen tiistaista 15. joulukuuta alkaen. Kirjoja voi lainata kaikista kirjastoista sekä kirjastoautosta, joka ajaa normaalia reittiään, normaalilla aikataululla. Poleenin kirjastossa uloslainaus tapahtuu pääovelta. Asiakkaita ei päästetä kirjastojen tiloihin eikä niissä myöskään järjestetä omatoimiaikoja.

Päätöksellään perusturvalautakunta kieltää Pieksämäellä sekä sisällä että ulkona järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkeä. Kielto on voimassa 14.-21.12. välisen ajan. Myös yksityistilaisuuksia suositellaan kokonaan vältettäväksi. Jos tilaisuus painavista perusteista (esim. hautajaiset) järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 10 henkilöön. Osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Käytännössä rajoitustoimet tarkoittavat, että kulttuurikeskus Poleeni on kiinni. Suljettuja ovat myös Latomon ja Kanttilan palvelupisteet. Myös nuorisotilat ja ohjaamo Pientare on suljettu, samoin Veturitori ja Joulumaa. Kaupungin liikuntatilat on suljettu kaikilta harrastajaryhmiltä ja kaikki lasten harrastustoiminta on pysäytetty. Kontiopuiston koulun 4.-6. luokat ovat etäopetuksessa.

– Jaksetaan vielä hetki rajoittaa sosiaalisia kontakteja, niin saamme turvattua kaikille terveemmän joulun, Rubini kehottaa.

Juttua tarkennettu kello 17.22 Kontiopuiston koulun etäopetuksen osalta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut