Valonan asukas menehtyi koronaan: Asukkaiden ja henkilökunnan testauksia jatketaan toistaiseksi joka toinen päivä

Valona Vanhuspalveluiden yksikössä on tähän mennessä löydetty korona 19 asukkaalta ja 25 työntekijältä. Jaana Virtanen
Veera Järvenpää

Veera Järvenpää

Valona Vanhuspalveluiden yksikössä koronaan sairastunut asukas on kuollut koronaan. Pieksämäen kaupunki tiedotti asiasta maanantaina puolen päivän aikaan.

– Valitettavasti tehtävänämme on kertoa, että yksikössämme on viime yönä sattunut ensimmäinen kuolemantapaus koronavirustartuntoihin liittyen, Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho kertoo tiedotteessa.

Yksityisyyden suojan vuoksi kaupunki tai Valona ei anna tarkempia tietoja menehtyneestä asukkaasta.

Pieksämäellä todettiin eilen sunnuntaina neljä uutta koronatartuntaa. Kaksi näistä on Valona vanhuspalveluissa; yksi hoitajalla ja yksi asukkaalla. Kaksi muuta tartuntaa ovat jo valmiiksi karanteenissa olevilla.

Valona Vanhuspalveluiden yksikössä on tähän mennessä löydetty koronatartunta 19 asukkaalta ja 25 työntekijältä. Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvassa Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Asukkaiden ja henkilökunnan testauksia jatketaan toistaiseksi joka toinen päivä.

Valona Vanhuspalvelujen omaispuhelin avattiin perjantaina. Lauantaista alkaen puhelimessa päivystetään päivittäin kello 10 – 15. Puhelimeen vastaavat karanteenissa olevat hoitajat. Omaispuhelimen numero 020 754 2222.

Myös Pieksämäen seurakunnassa on perustettu keskusteluapupuhelin Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten. Päivystävän papin numero on 044 737 2219. Tämä numero on tarkoitettu ainoastaan Valona Vanhuspalvelujen asukkaiden omaisille ja henkilökunnalle.

Korjattu 13.31 Valonan omaispuhelimen numeron osalta.

Kommentoi