Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Pieksämäellä tartuntoja löytyi viisi

Essoten alueella uusia koronatartuntoja on löytynyt keskiviikon jälkeen kaikkiaan seitsemän. Pieksämäellä positiivisia koronatestien tuloksia havaittiin viisi. Keskiviikkona löytyi myös kaksi uutta tapausta Joroisista, jonka kokonaissaldo tältä viikolta on neljä tartuntaa. Joroisten perusterveydenhuollon hoitaa Varkauden terveystoimi.

– Useat tartuntaketjut on saatu hallintaan. Riski tautitilanteen nopeaan huonontumiseen on koko ajan edelleen olemassa ja yksikin tapaus voi huonontaa tilanteen nopeasti. Rajoituksia ja suosituksia tulee noudattaa tarkasti, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kehottaa.

Essoten koronalääkärit arvioivat, että viimeisen viikon aikana kertyneiden tartuntojen suuren lukumäärän johdosta sairaalahoidon tarve voi kasvaa vielä useiden lähiviikkojen aikana. Tämä aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä, muun muassa varattuja hoitoaikoja saatetaan perua.

– Essote varautuu ylimääräisen koronaosaston perustamiseen, jos nykyiset koronaosastot täyttyvät. Covid-19:n sairaalahoito on yleensä pitkäkestoista ja vie kapasiteettia paljon enemmän kuin keskimääräiset hoitojaksot, Seppälä kertoo.

Koronan vuoksi Essotessa on viime viikkojen aikana ollut erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa hoidossa yli kaksikymmentä henkilöä, joista kolme on menehtynyt hoitojakson aikana erikoissairaanhoidon puolella. Menehtyneet ovat olleet iäkkäitä henkilöitä, joilla on ollut koronan lisäksi perussairauksia.

Essoten sisällä on jouduttu tekemään suuria henkilöstön siirtoja potilasmäärän kasvun sekä kuntayhtymän työntekijöiden sairastumisten ja altistumisten takia.

– Iso kiitos kaikille vastuullisesti toimineille ihmisille ja yrityksille. Esimerkiksi Mikkelissä näkyy jo hyvin monella käytössä kasvomaski. Muistetaanpa edelleen rajoittaa sosiaalisia kontakteja. Pidetään ne turvavälit, käytetään kasvomaskeja ja pestään kädet usein. Juuri niiden avulla tilannetta on taas saatu haltuun, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.

Pieksämäellä koronalle on voinut altistua seuraavissa paikoissa: marraskuun lopussa: CrossFit Pieksämäki, 28.11. Ravintola Ukko klo 12-13, 28.11. Ravintola Taica klo 18-21, 29.11. K-market Naarajärvi klo 12-13, 1.12. Prisma Pieksämäki klo 11-12.30, 1.12. Kaakinmäen Sale klo 15, 1.12. Kunnonkeskus noin klo 18.30 – 19.30, 3.12. Keski Cafe klo 9.30 – n. klo 10.30, 3.12. Hau hau -halli klo 17-20.