Koronan saanut Vaalijalan työntekijä ei ole ollut asiakastyössä: "Henkilökunnalle on nyt teroitettu sitä, että vaaravyöhyke on vapaa-aika."

Vaalijalan kuntayhtymän johtaja Ilkka Jokinen kertoo, ettei yksikään Nenonpellon yksikön asiakas ole tartuntalain mukaisessa karanteenissa. Jari Asikainen
Veera Järvenpää

Veera Järvenpää

Koronatartunnan saanut Vaalijalan työntekijä ei ole ollut asiakastyössä, eikä Nenonpellon yksikön asiakkaista ketään ole asetettu tartuntalain mukaiseen karanteeniin.

– Sairastunut työntekijä ei ole ollut välittömissä asiakastehtävissä, Vaalijalan kuntayhtymän johtaja Ilkka Jokinen kertoo.

Vaalijalan työntekijällä todettiin koronatartunta Pieksämäen Nenonpellon yksikössä, ja Vaalijala tiedotti asiasta eilen tiistai-iltana. Muutamia työntekijöitä on tartuntatautilain mukaisessa karanteenissa. Asiakkailla ei ole toistaiseksi todettu tartuntoja.

Jokisen mukaan keskiviikkoiltaan mennessä ei ole tullut esiin uusia tartuntoja.

Vaalijalan asiakkaille ja työntekijöille ei ole tehty keskitettyjä koronatestauksia.

– Sille ei ole ollut tarvetta. Toki työntekijämme käyvät testipisteistä matalalla kynnyksellä.

Jokinen korostaa, että Vaalijala toivoo, että nyt kaikissa vierailussa noudatettaisiin äärimmäistä varovaisuutta, jotta asiakkaat välttyisivät tartunnoilta.

Vaalijalassa on varauduttu siihen, että joku asiakkaista saa koronatartunnan, ja rakennettu eristystiloja.

– Henkilökunnalle on nyt teroitettu sitä, että vaaravyöhyke on vapaa-aika. Meillä tuskin kukaan töissä tartuntaa tulee saamaan mutta vapaa-ajalla työntekijöiden toivotaan elävän nyt hissukseen Pieksämäellä ainakin seuraavat kymmenen vuorokautta. Nyt liikkeellä on niin monta tartuntaketjua.

Vaalijalan Nenonpellon yksikössä on noin 130 asiakaspaikkaa, jonka lisäksi muualla Pieksämäellä on 35 paikkaa. Vaalijala tuottaa kuntoutus- ja tukipalveluita erityistä tukea tarvitseville henkilöille, heidän läheisilleen sekä sosiaali- ja terveysalan ja opetustoimen muille toimijoille. Vaalijassa on Pieksämäellä noin 600 työntekijää.

Kommentoi