Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valona vanhuspalveluissa 16 asukasta ja 23 työntekijää sairastunut koronaan – asukaat tilanteeseen nähden hyvävointisia

Valona vanhuspalveluissa Pieksämäellä on todettu koronatartunta yhteensä 16 asukkaalla ja 23 hoitajalla. Viimeiset tiedot kuuden asukkaan tartunnasta ja kuuden työntekijän tartunnasta saatiin tänään keskiviikkona.

Pieksämäen kaupunki on tänään perustanut Valonan yhteen kerrokseen kaupungin kotisairaalan avulla terveydenhuollon 15-paikkaisen yksikön varmistamaan sairastuneiden hyvän sairaanhoidon. Samalla kaupunki supistaa merkittävästi omaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa perumalla kiireetöntä hoitoa ja supistamalla vuodeosastotoimintaa.

– Olen iloinen ja huojentunut siitä, että toimenpiteet etenevät. Nyt työskentelemme yhteisvoimin sen eteen, että ikäihmiset saavat kaiken tarvitsemansa avun ja hoivan. Juuri perustettu osasto, jonne sairastuneet on eriytetty, aloitti toimintansa hetki sitten. Käytettävissä on myös lääkäri, Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho kertoo.

Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita tuetaan kaupungin osalta siten, että henkilökuntavajetta paikataan kaupungin hoitohenkilökunnalla ja tuetaan Valona Vanhuspalvelujen esimiestyötä. Tartunnan saaneet asukkaat ovat tällä hetkellä tilanteeseen nähden hyvävointisia.

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin viime viikon torstaina. Kuusi viimeistä tartuntaa työntekijöillä todettiin tänään keskiviikkona. Asukastartunnoista saatiin tieto kymmenen asukkaan osalta viime maanantaina. Kuudesta viimeisestä asukastartunnasta saatiin tieto tänään. Asukkaiden omaisia on informoitu asiasta.

Pieksämäen kaupunki tulee testaamaan koko henkilökunnan ja asukkaat toistaiseksi joka toinen päivä. Seuraava testaus on huomenna torstaina.