Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäen koronatilanne on huonoimmasta päästä koko Suomessa – virus leviää työpaikoilla ja harrastuksissa

Pieksämäen koronatilanne pahenee entisestään. Kaupungin maanantaina alkuillasta tekemän tiedotteen jälkeen Pieksämäellä on todettu 18 uutta koronatartuntaa.

– Tartuntamäärät on ilmoitettu aikavälillä tiedotteesta tiedotteeseen. Tämän päivän puolella on tullut tietoon kahdeksan tartuntaa ja nyt illalla voi tulla vielä lisää, Pieksämäen vt. ylilääkäri Aino Rubini kertoi tiistaina alkuillasta.

Tartuntaketjujen jäljityksessä on selvinnyt, että tauti leviää ennen kaikkea aikuisten keskuudessa työpaikoilla ja vapaa-ajan harrastuksissa.

– Vetoamme pieksämäkeläisiin, että he rajaisivat kaikki sosiaaliset kontaktinsa minimiin seuraavan viikon ajalta, jotta saamme tilanteen kuriin, Rubini pyytää.

Tilanne on koko valtakunnan tasolla huolestuttava.

– Pieksämäen tilanne on kaikista Suomen kaupungeista ilmaantuvuuden osalta huonoimmasta päästä. Toki tartuntoja tulee nyt paljon samoista perhepiireistä ja jo karaneeniin asetetuista, ne ovat sinällään positiivisia valonpilkahduksia ja kertovat siitä, että toimenpiteet alkavat puremaan, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Tilanteen johdosta kaikki kiireetön hoito Pieksämäen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa keskeytetään toistaiseksi. Ajan varanneita asiakkaita tiedotetaan henkilökohtaisesti.

Kontiopuiston koulun osalta esitetään siirtymistä etäopetukseen ajalle 9.-22. joulukuuta perusturvalautakunnan ja opetusjohtajan päätöksin. Tämä koskee vuosiluokkia 4-6. Päätös ei koske esiopetuksen oppilaita, perusopetuksen 1–3 vuosiluokkien oppilaita, erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä valmistavan opetuksen oppilaita.

Keskiviikosta lähtien Kontiopuistossa pidetään koulua 1-3 luokkien oppilaille, erityisen tuen oppilaille sekä pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaille. Lisäksi yksi uusi luokka Kontiopuiston koulussa asetetaan karanteeniin. Kaiken kaikkiaan Kontiopuiston koulusta on kolme luokkaa karanteenissa.

Vaalijalan työntekijällä todettu tartunta

Pieksämäellä 22 uutta koronatartuntaa

Kymmenellä Valona Vanhuspalvelujen asukkaalla ja kuudellatoista työntekijällä on todettu koronavirustartunta Pieksämäellä

Pieksämäen kaupunki siirtyi jo epidemian leviämisvaiheeseen – uusista rajoituksista kerrotaan pian