Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteensä 15 vanhusten hoitajaa ja kolme ikäihmistä on saanut koronatartunnan Pieksämellä

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön kolmella asukkaalla ja viidellätoista hoitajalla on todettu koronatartunta Pieksämäellä. Kolmen asukkaan tartunnoista saatiin tieto maanantaina iltapäivällä, jonka jälkeen asukkaiden omaisia informoitiin asiasta.

– Valitettavasti yksikköömme levinnyt koronavirus ei säästänyt asukkaitamme, vaikka olimme niin sydämestämme toivoneet. Kolme meillä asustavaa ikäihmistä on suruksemme saanut tartunnan viidentoista työntekijämme lisäksi, Valonan palvelujohtaja Susanna Pirttiaho kertoo.

Ensimmäinen henkilökunnan tartunta todettiin torstaina 3.12., kolme lauantaina 5.12., kymmenen itsenäisyyspäivänä 6.12. ja viimeinen tänään maanantaina.

Pieksämäen kaupunki testasi Valonan asumispalveluyksikön asukkaat ja henkilökunnan perjantaina 4.12. ja uudestaan sunnuntaina 6.12. Kaikkiaan testattuja oli lähes sata henkilöä. Pieksämäen kaupunki tulee testaamaan koko henkilökunnan ja asukkaat toistaiseksi joka toinen päivä.

Altistuneet henkilöt on kartoitettu ja heidät on ohjattu karanteeniin. Tilanteen takia Valonan vanhuspalveluyksikössä ei saa vierailla kuin pakottavissa tilanteissa.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvan Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Myös Pieksämäen Seurakuntaopiston kolmella työntekijällä on todettu koronavirustartunta torstaina 3.12., 4.12. ja 7.12. Seurakuntaopiston Pieksämäen kampus on siirtynyt 3.12. alkaen etäopetukseen 10.1.2021 saakka.

Lisäksi Juhavan kynttilätehtaan työtekijällä todettiin koronatartunta itsenäisyyspäivänä 6.12. Koko kynttilätehtaan henkilökunta on asetettu karanteeniin maanantaista 7.12. lähtien.

Juttua korjattu 7.12. kello 15.41 sairastuneiden hoitajien lukumäärän osalta.