Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella 19 uutta koronatartuntaa – niistä kymmenen on Pieksämäellä

Koronatartuntojen kiihtymisvaihe jatkuu Essoten alueella. Torstain jälkeen on löytynyt kaikkiaan 19 uutta positiivista koronatestien tulosta. Kymmen tartunnoista on havaittu Pieksämäellä ja loput Mikkelissä ja Kangasniemellä.

– Kaikki tartunnat liittyvät mitä todennäköisimmin aiempiin tartuntaketjuihin. Pieksämäellä jäljitys on tosin kesken, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo tiedotteessa.

Tartuntoja on tullut tällä viikolla kuntosaleilta ja erityisesti ryhmäliikuntatunneilta. Myös yksityistilaisuuksista on saatu paljon tartuntoja.

– Suosittelemme vahvasti, että yksityiset kuntosalit ja varsinkin ryhmäliikunta menevät nyt tauolle samaan tapaan kuin kunnat ovat laittaneet omat harrastustilansa ja seurat liikunnan. Pyrimme rauhoittamaan tilanteen kaikin keinoin. Tämän viikon rajoitukset alkavat toivottavasti näyttää tehonsa ensi viikolla, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Lääkärit kehottavat myös juhlistamaan itsenäisyyspäivää oman talouden ja läheisten kanssa, ei yksityisissä tai julkisissa tilaisuuksissa.

Valona vanhuspalvelun työntekijällä koronatartunta Pieksämäellä – altistuneet henkilöt ovat karaneenissa

Suomessa on raportoitu seitsemän uutta koronakuolemaa ja 336 uutta koronavirustartuntaa