Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savo on nyt koronan kiihtymisvaiheessa – yli 20 henkilön tilaisuudet on kielletty

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 20 henkilön tilaisuudet Etelä-Savossa. Avin mukaan Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut -kuntayhtymän Essoten alueella on siirrytty koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.

Kielto koskee kaikkia sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Määräys koskee kaikkia Etelä-Savon maakunnan kuntia eli Enonkoskea, Heinävettä, Hirvensalmea, Joroista, Juvaa, Kangasniemeä, Mikkeliä, Mäntyharjua, Pertunmaata, Pieksämäkeä, Puumalaa, Rantasalmea, Savonlinnaa ja Sulkavaa.

Enintään 20 henkilön tilaisuuksia voi järjestää, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa voimassa olevien koronaohjeistusten mukaisesti.

Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tilannetta tarkasti. Jos tautitilanne muuttuu, virasto arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.

Essoten alueelta löytyi 11 uutta koronatartuntaa – niistä neljä on Pieksämäellä

Kuopiossa yksi uusi koronatartunta – tartunnan saaneen työpaikalla joukkoaltistuminen

Ravintoloiden koronarajoituksia vedetään nyt niin tiukalle kuin laki sallii – leviämisvaiheessa olevien maakuntien ravintoloissa anniskelu päättyy iltakymmeneltä

THL: Koronatilanne on huonontunut Suomessa nopeasti, alueilla otettava käyttöön uusia keinoja ja rajoituksia – sote-henkilöstöä päästään rokottomaan heti alkuvuodesta

Suomessa 540 uutta koronatartuntaa – kahden viikon tartuntojen määrä lähes tuplaantunut