Essoten alueelta löytyi 11 uutta koronatartuntaa – niistä neljä on Pieksämäellä

Otetuista koronanäytteistä 22 prosenttia on antanut kuluneen viikon aikana positiivisen vastauksen koronalle. Katja Luoma
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Keskiviikon (2.12.) jälkeen Essoten aluella on todettu 11 uutta koronatartuntaa. Mikkelistä positiivisia koronatestin tuloksia on löytynyt viisi, Pieksämäeltä neljä ja Kangasniemeltä kaksi. Yksi tartunnoista on löytynyt Mikkelin Urheilupuiston koulusta. Altistuneet asetetaan karanteeniin torstain kuluessa.

Lisää tartuntoja on todettu myös Otavan opistolla. Altistumisia ja sairastumisia on tapahtunut lisäksi Suonsaaren vastaanottokeskuksessa. Pääosin tartunnat ovat kuitenkin löytyneet olemassa olevista tartuntaketjuista. Tartunnanjäljitys on onnistunut kovasta työkuormasta huolimatta hyvin korkealla prosentilla ja nopeudella löytämään altistuneita ja sairastuneita.

– Osastohoidossa olevien potilaiden määrä kasvaa edelleen ja kuormittaa runsaasti terveydenhuoltoa. Joudumme edelleen perumaan vastaanottoaikoja ja siirtämään ei-kiireellistä hoitoa, Essoten terveyspalvelujen johtaja S anteri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Altistumispaikkojen listaus löytyy jatkossa Essoten nettisivustolta.

– Yli 15-vuotiaita Essoten toimipisteissä asioivia ja heidän saattajiaan kehotetaan käyttämään kasvomaskia, jos siihen ei ole terveydellistä estettä, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.

Koronatestin tuloksen saaminen nopeutuu lähiaikoina entisestäänkin. Keskussairaalassa sijaitsevaan Islabin laboratorioon saatu uusi tutkimuslaite on koekäytössä ja saataneen käyttöön vielä ennen vuodenvaihdetta. Laitteen ansiosta laboratorion koronanäytteiden vuorokautinen tutkimuskapasiteetti nousee 300-400:aan.

Tällä hetkellä osa näytteistä lähetetään Islabin Kuopion laboratorioon ja Elintarvikevirastoon, joista tuloksen saaminen kestää noin vuorokauden. Mikkelin laboratorion testitulokset valmistuvat muutamien tuntien kuluessa. Nyt Mikkelissä voidaan testata enimmillään sata näytettä vuorokaudessa.

Kommentoi