Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäen koronatilanne pahenee: yksi uusi Harjun koulun luokka karanteeniin keskiviikkona

Pieksämäen koronatilanne näyttää pahenevan.

– Todennäköisesti uusia tartuntoja ilmenee tulevina päivinä Pieksämäellä, Pieksämäen vt. johtava lääkäri Aino Rubini toteaa.

Tiistaina todettiin neljä koronatartuntaa ja näihin liittyen asetettiin karanteeniin tartunnan saaneiden lähipiiriä, työssä tai harrastuksessa altistuneita, Harjun koulun yksi luokka sekä 40 hengen yksityisiin nuorten juhliin viikonloppuna osallistuneet.

– Tartunnoilla on yhteyksiä keskenään mutta tartuntojen varsinainen alkuperä ei ole selvinnyt. Edellä mainittuihin tartuntoihin liittyen viime viikonlopun yksityisissä nuorten juhlissa altistui iso joukko lukiolaisia ja lukio siirtyy 3.12. alkaen etäopetukseen loppuvuodeksi. Nuorten juhliin liittyen on myös todettu uusi tartunta tänään, jonka vuoksi karanteeniin on määrätty lisäksi Esedun henkilökuntaa ja oppilaita, Rubini jatkaa.

Toinen uusi tartunta on todettu tänään keskiviikkona Harjun koulun tartuntaketjuun liittyen.

– Pieksämäen kaupunki testaa koko Harjun henkilökunnan tämän päivän ja huomisen (keskiviikko ja torstai) aikana. Yksi uusi Harjun koulun luokka on asetettu karanteeniin tänään. Pieksämäkeläisiä on asetettu karanteeniin eilen tiistaina ja tänään keskiviikkona jo yhteensä 150 henkilöä, Rubini jatkaa.

Kaupunkilaiset ovat löytäneet kaupungin nettisivuilla olevan sähköisen ajanvarauksen koronatestiin ja netin kautta tarjottavien koronatestiaikojen määrää on laajennettu.