Kahdeksan uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta – satoja ihmisiä karanteenissa eri puolilla aluetta

Otetuista koronanäytteistä 22 prosenttia on antanut kuluneen viikon aikana positiivisen vastauksen koronalle. Katja Luoma
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Tiistain jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kahdeksan uutta positiivista koronatestien tulosta. Kaikkiaan viime sunnuntaista lähtien alueella on havaittu 26 koronatartuntaa. Essoten alue on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

– Tartuntoja löytyy edelleen eri puolelta aluetta. Jos jotain yhtä asiaa yleisen varovaisuuden lisäksi pitää korostaa, niin se on että yksityistilaisuuksia ei nyt pidä järjestää kuin painavista syistä, esimerkiksi hautajaiset. Niistä kertyy nyt helposti suuria altistusmääriä ja myös sairastuneita, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä painottaa tiedotteessa.

Karanteeniin on Essoten alueella asetettu viime päivinä satoja henkilöitä sekä oman alueen että muualla todettujen altistusten johdosta.

– Valitettavasti Kangasniemen yksikössä on tullut lisää tartuntoja, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essoten koronalääkärit suosittelevat myös, että keskussairaalassa sekä muissa terveydenhuollon ja vanhustenhuollon yksiköissä ei vierailtasi kuin välttämättömissä tilanteissa, esimerkiksi saattohoito- tai kriittisesti sairaan potilaan takia.

Kommentoi