Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Pieksämäki kiristi rajoituksia ja suosituksia koronan vuoksi: Liikuntapaikkoja kiinni, yleisötilaisuuksia ei järjestetä, lukio etäopetukseen ja maskisuositus kaikkiin kohtaamisiin kodin ulkopuolella

Pieksämäen kaupungin valmiusryhmä linjasi keskiviikkona toimenpiteitä kaupungissa ja koko Essoten alueella pahentuneen tilanteen vuoksi. Rajoitukset ja suositukset ovat voimassa kahden viikon ajan, eli 2.–21.12 välisen ajan.

Kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia sisä- eikä ulkotiloissa. Samalla kaupunki kieltää tilojensa käytön yleisötapahtumiin. Myös yksityistilaisuuksia suositellaan vältettäväksi jos mahdollista. Jos tilaisuuksia pidetään, niin osallistujamäärä tulisi rajata 20 henkilöön.

Kirjastot ovat avoinna, mutta kävijämäärää rajoitetaan 20 henkilöön. Koulujen liikuntatilat suljetaan kaikilta ja kaikenikäisiltä ulkopuolisilta käyttäjiltä.

Pieksämäen lukio siirtyy toistaiseksi etäopetukseen. Myös Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Keskuskatu 32:n toimipiste siirtyy loppuvuodeksi etäopetukseen koronatilanteen vuoksi. Lisäksi kaikki Seutuopiston ryhmät siirtyvät etäopetukseen lukukauden loppuun, eli 6. joulukuuta saakka.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Kaupungin henkilöstöllä on myös voimassa etätyösuositus.

Liikuntahallit suljetaan kaikilta muilta käyttäjiltä paitsi alle 12-vuotiailta. Maksimiosallistuja määrä on 20 henkilöä. Rajoitus koskee kaikkia liikuntahalleja eli Urheilutaloa, Kontiopuiston liikuntahallia, Virtasalmen Ojintaloa ja Jäppilän monitoimitaloa. Lasten harrastustoiminnassa on erityisesti huomioitava, että lasten huoltajat haku- ja noutotilanteissa noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

Uimahalli suljetaan kokonaan. Hallin kaikki tilat suljetaan ja tämä koskee kaikkia asiakkaita ja käyttäjäryhmiä, myös koulujen uinninopetusta. Jäähalli suljetaan kaikilta muilta käyttäjiltä paitsi alle 12-vuotiailta. Maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä.

Ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä enintään 18-vuotiaille käyttäjille. Maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Aikuisten ryhmissä tapahtuvaa liikuntaa tulee välttää myös ulkoliikuntapaikoilla.