Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä uutta koronatartuntaa Pieksämäellä – Harjun koulun luokka altistui koronavirukselle

Pieksämäellä on todettu neljä uutta koronatartuntaa, joilla on keskenään yhteyksiä vaikka tarkka tartuntojen alkuperä ei olekaan tiedossa.

Pieksämäen Harjun koulun isompien oppilaiden luokka on määrätty karanteeniin 7.12. saakka korona-altistuksen vuoksi. Myös Crossfit Pieksämäki -salin ryhmätunneille viime viikonloppuna 27.–28.11. osallistuneita on laitettu karanteeniin.

Terveysviranomaiset ovat määränneet Harjun koulun yhden luokan oppilaat siirtymään heti koulun loputtua kello 12.20 koteihinsa ja jäämään karanteeniin.

Koulu alkaa järjestää luokan yli 20 oppilaalle etäopetusta. Altistuminen on tapahtunut viranomaisten mukaan 26.–27.11.

– Oppilaiden huoltajille on koulupäivän aikana lähetetty viesti, jossa tilanteesta kerrotaan. Terveydenhuoltoviranomaiset ohjeistavat huoltajia lisää, kertoo koulun rehtori Saila Korhonen.

Hän ei tiedä, onko altistuminen tapahtunut koulussa, mutta pitää sitä mahdollisena.

– Onhan oireettomiakin tapauksia.

Muidenkin luokkien huoltajille on lähtenyt tilanteesta viesti. Altistuminen ei tällä hetkellä koske muita luokkia kuin yhtä luokkaa.

– Terveysviranomaisten selvittely on käynnissä.

Huoltajien saaman viestin mukaan tartuntatautiviranomaiset ovat vielä tiistaina yhteydessä luokan oppilaiden vanhempiin puhelimitse.

Jos lapsella tai perheenjäsenillä on koronaan viittaavia oireita, tulee varata aika koronatestiin terveyskeskuksen vastaanottojen puhelimesta.

Huoltajat ovat myös saaneet ohjeita karanteenista.

Tapahtuneen johdosta CrossFit Pieksämäen salilla tapahtuva toiminta keskeytetään.

– Luin Pieksämäen kaupungin tiedotteesta, että salillamme on voinut alistua koronavirukselle viime viikonloppuna. Meihin ei ole ollut mikään virallinen taho yhteydessä koko asiasta, mutta haluamme toimia nopeasti viruksen leviämisen ehkäisemiseksi, joten CrossFit Pieksämäen kaikki salilla tapahtuva toiminta keskeytetään välittömästi ainakin tämän viikon ajaksi, kertoo CrossFit Pieksämäen Ville Vehviläinen.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin koronanyrkki kokoontuu tiistaina keskustelemaan uusista koronasuosituksista, jonka jälkeen kunnat tekevät omat päätökset suosituksista ja rajoituksista.

Lisäksi Itä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti tiistaina, että se kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa 2.12.2020 – 1.1.2021, ja se kumoaa 20.11.2020 annetun päätöksen.

Päätös koskee kaikkia Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntia, lukuun ottamatta Joensuun, Lieksan ja Kontiolahden kuntia ajalla 2.12.–6.12.2020. Tällöin niiden alueella noudatetaan aluehallintoviraston 27.11.2020 antamaa määräystä.

Päätöstä perustellaan sillä, että epidemiatilanne on huonontunut koko maassa.

Taudin leviämisen estämisen ennakointi on nyt tärkeää. Suomessa epidemiatilanne on edelleen kiihtynyt viime viikkojen aikana ja se heijastuu kaikille alueille. Ihmiset liikkuvat alueiden välillä paljon, ja myös etenkin suurempiin tapahtumiin usein saavutaan eri puolilta maata. Kokoontumisiin liittyvät riskit ovat liian suuret ja rajoitustoimet ovat välttämättömiä.

Aluehallintovirastot noudattavat THL:n 30.11.2020 antamaa suositusta, jonka mukaan epidemian perustasolla tulee sallia korkeintaan 50 henkilön kokoontuminen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ulko- ja sisätiloissa.

Päätöksessään Itä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut huomioon myös sairaanhoitopiirien alueellisten Covid-19 -yhteistyöryhmien näkemykset, jotka puoltavat uusia rajoituksia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tilannetta tarkasti. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.