Essoten alueelta löytyi viisi korontartuntaa viikonloppuna – kaikki liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku ylitti viime torstaina 400 rajapyykin. Nyt luku on jo yli 500. Marko Kauko
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Viisi uutta koronatapausta on todettu viikonlopun aikana Essoten alueella. Kaikki positiiviset testitulokset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä muutamia koronan johdosta sairastuneita.

Uutena kuntana THL:n koronakartalle on noussut Kangasniemi, jossa on todettu viime viikon ja viikonlopun aikana yhteensä kolme tartuntaa. Taudille altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin.

– Teemme kohdennettuja koronatestauksia eri puolilla Essoten alueen kuntia, koska valitettavasti viimeisissä tapauksissa on mukana hyvin paljon ikääntyneitä ja riskiryhmiin kuuluvia, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Lisäksi useita kymmeniä eteläsavolaisia on asetettu karanteeniin liittyen muiden alueiden tartuntoihin.

– Koronapotilaiden sairaalahoito, tartunnanjäljitys ja muut toimet vievät paljon resursseja. Pahoittelen, että joudumme tälläkin viikolla siirtämään ja perumaan ihmisille aiemmin varattuja aikoja niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossakin. Jos aika perutaan tai siirretään, olemme henkilökohtaisesti yhteydessä ajan varanneeseen, Seppälä jatkaa.

Koronalle altistumisia on voinut tapahtua Mikkelin Rantakylän S-marketissa 17.11. kello 18-19 sekä Kangasniemen S-marketissa 16.11. ja 19.-20.11. kello 12-13.

Kommentoi