Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiihtymisvaihe ohi Pieksämäellä – kaupunki purkaa koronasuosituksia

Pieksämäen kaupunki purkaa viime viikolla annettuja suosituksiaan palveluiden ja kokoontumisten rajoittamisessa tulevasta sunnuntaista 22. marraskuuta alkaen.

Tällä viikolla Pieksämäellä on lisätty koronatestausta ja väestöstä on otettu kaksinkertaiset näytemäärät aiempiin viikkoihin verrattuna. Runsaasta testauksesta huolimatta yhtään positiivista koronatartuntaa ei ole löytynyt viime viikolla uutisoidun Partaharjun ketjun ulkopuolelta.

– Koronatilanne Pieksämäellä on rauhoittunut ja voimme palata takaisin perustason ohjeistukseen. Riski tilanteen uudelleen aktivoitumiseen on kuitenkin olemassa, joten meiltä kaikilta vaaditaan jaksamista ja suositusten noudattamista, Pieksämäen kaupungin johtava ylilääkäri Aino Rubini kertoo.

Drive in-testauspisteellä oli tehty perjantaipäivään mennessä 220 testiä ja vastaava määrä oli testattu myös virka-aikana ajanvarauksella.

– Olimme varautuneet myös isompaan kysyntään. Nyt viimeinen tunti oli hiljainen päivittäin ja eilen torstaina iltaviiden jälkeen kävijöitä oli enää hyvin vähän. Tästä näkökulmasta viikko on tehnyt tehtävänsä, Rubini sanoo.

Hänen mukaan Pieksmäkeläiset ovat suhtatuneet hyvin rajoitussuosituksiin.

– Maskin käyttö on lisääntynyt ja liikuntapaikkojen sulkemiseen on suhtauduttu ymmärryksellä. Tämän viikon jälkeen olemme taas entistä paremmin valmistuatuneita mahdollisiin uusiin koronan leviämisiin paikkakunnalla.

Poleenin drive in-testauspiste on tänään perjantaina viimeistä kertaa auki klo 16-18.30. Testissä suositellaan käymään, jos henkilöllä on tai on viimeisen viikon aikana ollut koronaan viittaavia oireita. Jatkossakin voi varata ajan koronatestaukseen arkipäivisin Pieksämäen terveyskeskuksen vastaanotoilta puh. 015 788 4431 klo 8-14. Jos oireet ovat voimakkaat tulee soittaa numeroon 116117.

Kaupunginjohtaja Ulla Nykäsen mukaan koronatilanteen hallinta sujui Pieksämäellä hyvin. Yhteistyö oli sujuvaa ja apua saatiin yhteistyökumppaneilta sekä kaupungin eri yksilöiltä.

– Kaupungin oma sote-organisaatio on toiminut tilanteen edellyttämällä ripeydellä. Apua ovat antaneet muutkin yksiköt, muun muassa kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi. Talkoohengessä on löytynyt henkilöstöä esimerkiksi laajentuneeseen koronatestaukseen ja liikenteen ohjaukseen. Lisähenkilöstöä ei ole palkattu. Kaupungin oman Covid-valmiusryhmän työskentely on ollut saumatonta. Olemme myös tiedottaneet avoimesti ja reaaliaikaisesti eri kanavien kautta, kaupunginjohtaja Nykänen toteaa.

Kiitos kuuluu myös kuntalaisille.

– Kaupunkilaiset ovat suhtautuneet suositusrajoituksiin vastuullisesti ja niitä noudattaneet. Suosituksilla ei epidemiaa hallita, ellei yksilötasolla niitä noudateta, Nykänen sanoo.

Aikuisten harrastustoiminnan keskeyttämistä koskeva suositus päättyy lauantaina ja kaupungin omistamat liikuntatilat avataan sunnuntaina. Julkishallinnon kokoukset järjesteetään soveltuvissa määrin edelleen etäyhteyksin.

Kasvomaskin käyttösuositus jatkuu kaikille yli 15-vuotiaille julkisessa liikenteessä ja tiloissa, joissa turvaetäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus on voimassa vuoden loppuun. Lisäksi etätyötä suositellaan edelleen niin julkisella kuin myös yksityisellä puolella.