Yksi uusi koronatartuntaa löytyi Pieksämäeltä – altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku ylitti viime torstaina 400 rajapyykin. Nyt luku on jo yli 500. Marko Kauko

Yksi uusi positiivinen koronatestin tulos on löytynyt Essoten alueelta, Pieksämäeltä. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin Kokonaisuudessaan Essoten alueen koronatilanne on ollut viime päivinä yksi Euroopan parhaimmista.

Essoten koronalääkärit kehottavat edelleen alueen ihmisiä hakeutumaan testeihin pientenkin koronaan viittaavien oireiden johdosta.

– Testeihin tullut viime aikoina paljon ihmisiä, joilla on ollut flunssaoireita useita päiviä ennen testiin tuloa. Ennen koronanäytteenotossa käyntiä ei saa lievissäkään flunssaoireissa liikkua ja tavata muita ihmisiä. Yksikin tartunta voi muuttaa tilanteen nopeasti, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa tiedotteessa.

Alkava pikkujoulukausi ja eri tapahtumat voivat lisätä tartuntoja.

– Toivon ihmisiltä vastuullista käytöstä. Se on meidän kaikkien etu. Valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia kannattaa noudattaa niin arjessa kuin juhlassakin, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa.

Pieksämäellä tilanne on rauhallinen mutta tartuntoja on kuitenkin ollut noin yksi viikossa koko syksyn ajan.

– Ohjeistuksia turvaväleistä ja maskin käytöstä on syytä noudattaa, eli vaara ei ole ohi vaan tilanne voi huonontua nopeastikin kuten on käynyt vaikka Vaasassa , Kuhmossa, Kuopiossa ja Mikkelissä, Pieksämäen vs. johtava ylilääkäri Aino Rubini muistuttaa.

Kommentoi