Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Partaharjun toimintakeskuksesta käydään neuvotteluja tällä viikolla

Partaharjun toimintakeskuksesta on tehty useita ostotarjouksia ja omistajatahot käyvät tämän viikon aikana neuvotteluja ostajaehdokkaiden kanssa.

– Voi sanoa, että jokaiselle päivälle on sovittu neuvotteluja, kertoo Lasten ja nuorten keskus ry:n toiminnanjohtaja Sami Ojala.

Partaharju-säätiön hallitus kokoontui maanantaina tarkastelemaan tarjouksia. Neuvotteluja niiden pohjalta päätettiin jatkaa.

– Asia ratkeaa lähipäivinä, perjantaille on sovittu viimeinen kokous. Sen jälkeen asiasta tiedotetaan, hän lisää.

Ojalan mukaan toimintakeskus rakennuksineen ja maineen halutaan myydä yhtenä kokonaisuutena. Omistus siirtyisi tulevan vuoden alussa.

– Yksi osa kauppaa on neuvotteluissa varmistaa, että Partaharjussa voidaan järjestää edelleen Lasten ja nuorten keskuksen leirejä ja tapahtumia. Toinen asia on raha.

Ensi kesäksi tehdyt leiri- ja tapahtumavaraukset pyritään pitämään muuttumattomina.

Toiminta jatkuu nykyisellään vuoden loppuun saakka.

Neljän vakituisen työntekijän työsuhde jatkuu sinne saakka. Toimintakeskuksessa on heidän lisäkseen työskennellyt sesonkiaikana useita kausityöntekijöitä.

Lasten ja nuorten keskus ilmoitti elokuussa luopuvansa toiminnastaan Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä.

Päätöksen toiminnan lopettamisesta teki ensin Lasten ja nuorten keskus ja pian sen jälkeen kiinteistöstä vastaava Partaharju-säätiön hallitus. Ne ovat toisiinsa nähden tiiviissä kytköksessä.

Partaharjun leirikeskus rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen poikien leirikeskukseksi. Ajatuksena oli korjata lasten saamia sodan vaurioita luonnossa toimimisen avulla. Suurleireille onkin vuosien aikana osallistunut yli 50 000 lasta ja nuorta. Partaharjussa on nykyisin noin 10 000 majoitusvuorokautta vuosittain.