Ei uusia koronatartuntoja viikonloppuna – Pieksämäen tartunnan lähdettä ei ole pystytty selvittämään, 32 Pisaban pelaajaa ja toimihenkilöä karanteenissa

Pieksämäeltä löytyi koronatartunta viime viikon perjantaina. Kuvituskuva.
Tara McLees

Tara McLees

Essote tiedottaa, että tilanne Etelä-Savon alueella jatkuu koronan suhteen rauhallisena. Viikonlopun aikana ei alueelta löytynyt uusia koronatartuntoja.

Viimeisimmät kaksi tartuntaa löytyivät perjantaina, joista toinen Pieksämäeltä. Tartunnan saanut on salibandyseura Pisaban B-juniorijoukkueen pelaaja.

–  Perjantaisen seurassa ilmaantuneen koronatartunnan vuoksi Essote on asettanut Pisaban eri joukkueista 32 pelaajaa ja toimihenkilöä karanteeniin. Harjoittelu- ja kilpatoiminta on tauolla 1. marraskuuta asti. Toiminta pyritään aloittamaan maanantaina 2. marraskuuta. Kaikki ottelutapahtumat tältä ajalta siirretään myöhäisempään vaiheeseen, tiedottaa Pisaba.

Perjantaina alkanut tartunnan jäljitys jatkuu edelleen. Koronatestiin kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä.

– Näin syyslomien jälkeen kehotan kaikkia hakeutumaan lievienkin oireiden johdosta testeihin. Esimerkiksi perjantaina Pieksämäeltä nuoresta henkilöstä löytyneen tartunnan lähdettä ei ole pystytty selvittämään, mutta todennäköisesti se on saatu Pieksämäeltä. Myös lieväoireisten nuorten on syytä käydä testeissä, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Keskustelu