Essoten alueella lisää koronatartuntoja – Uusia suosituksia ja ohjeistuksia käyttöön

Etelä-Savossa on todettu tällä viikolla lisää koronatartuntoja. Koko maan heikentynyt koronatilanne on ESSOTEn terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälän mukaan alkanut näkyä kuntayhtymän alueella. Essotessa on henkilöitä myös sairaalahoidossa.

– Tilanteemme on rauhoittunut suurten tartuntaketjujen haltuunoton jälkeen, mutta huolenaihetta herättää kuitenkin tartuntaketjujen kasvanut määrä ja että tartunnan lähteitä on ollut vaikeampi löytää. Tautia liikkuu väestössä, sanoo ESSOTEn terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Edellinen tartunta Pieksämäellä on todettu 9.10. Viime viikkoina Pieksämäellä on todettu noin yksi tartunta viikossa.

Eilisen torstain 15. lokakuuta jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kolme uutta koronatartuntaa. Yksi näistä on uusi tapaus ja altistuneiden jäljitys on käynnissä. Kaksi muuta tartuntaa liittyvät aiemmin havaittuihin tartuntaketjuihin ja tartunnan saaneet olivat jo karanteenissa.

Koronavirukselle on voinut altistua seuraavissa paikoissa Mikkelissä: Keilakukko 13.10 klo 15-16 ja Burger King 16-16.30 sekä McDonald’s 12.10.

– Mikäli olet käynyt noissa paikoissa tuolloin ja sinulla on pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta, ole yhteydessä Päivystysavun numeroon 116117 koronatestin järjestämiseksi, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten alue on edelleen koronan suhteen perusvaiheessa.

– Emme kuitenkaan voi tuudittautua siihen, että tilanne säilyy jatkossa yhtä hyvänä. Koko maan tasolla tartuntaluvut ovat nousseet ja otamme nyt käyttöön uusia suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tautitilanne saadaan pidettyä rauhallisena, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Valtioneuvoston uudet ohjeistukset ovat herättäneet paljon kysymyksiä. Niiden johdosta Essote on tarkentanut omia ohjeistuksiaan ja suosituksiaan sekä sisäistä ohjeistustaan henkilöstölle.

Essoten suosittelee matkustuksen välttämistä leviämisvaiheessa olevaan Pohjanmaan maakuntaan (Vaasan seutu), valtioneuvoston suosituksen mukaisesti etätyöhön siirtymistä niillä työpaikoilla, joissa se on mahdollista, turvavälien pitämistä kaikissa joukkotilaisuuksissa ja kasvomaskien käyttöä Essoten suosituksen mukaisesti.

Koulujen syyslomat ovat tuoneet myös Etelä-Savoon kausiväestöä Etelä-suomesta.

– Jos mökkiläiselle tulee flunssaan viittaavia oireita tai hän epäilee saaneensa koronan, niin Essoten alueella tulee soittaa numeroon 116117. Meillä on hyvin saatavilla testejä ja tulokset tulevat nopeasti, vinkkaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kommentoi