Itä-Suomen uusi poliisipäällikkö hakee jo uusiin töihin

Mikko Masalin ei ehtinyt olla kauan virassa Itä-Suomen poliisipäällikkönä, kun hän laittoi jo hakupaperit vetämään Hämeen poliisipäälliköksi. Aake Roininen

Asta Tenhunen

Itä-Suomen poliisipäälliköksi kesäkuun alussa valittu Mikko Masalin hakee Hämeen poliisilaitoksen poliisipäälliköksi.

Masalin aloitti Kuopiossa poliisipäällikön sijaisena viime talvena, mutta hänet valittiin varsinaisesti poliisipäälliköksi kesän alussa, kun edellinen poliisipäällikkö Taisto Huokko jäi eläkkeelle.

Keravalainen Masalin hakee jo nyt töitä muualta eli takaisin Lahteen, josta hän tuli Itä-Suomen poliisipäälliköksi.

Hämeen poliisipäällikön tehtävä vapautui, kun Ilkka Koskimäki valittiin poliisipäälliköksi Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle. Valinta oli viimeisiä sisäministeriön tekemiä poliisipäällikkövalintoja, sillä poliisin ylin johto junaili niin, että nimitysvalta siirrettiin Poliisihallitukselle ja jatkossa Poliisihallitus valitsee poliisipäälliköt.

Masalinin lisäksi Hämeen poliisipäälliköksi hakevat Itä-Uudenmaan apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen, Kaakkois-Suomen poliisipäällikkö Marko Viitanen, KRP:n apulaispoliisipäällikkö Markus Välimäki, Hämeen apulaispoliisipäällikkö Heidi Nuoritalo, KRP:n rikostarkastaja Markus Terenius ja kaksi alan ulkopuolista.

Analyysi: Itä-Suomen poliisilaitos unohti kansalaiset ja keskittyi ideoimaan hallinnolleen hyvän mallin

Keskustelu