Viisi uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2585 koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Marko Kauko
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Essoten alueelta löytyi maanantain aikana kaikkiaan viisi uutta koronatartuntaa. Kolme positiivisista testituloksista löytyi aiemmin karanteeniin laitettujen joukosta. Kaksi kuuluu muihin tartuntaketjuihin.

Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteenin.

– Kansallinen tilanne on huonontunut. Olemme asettaneet useita henkilöitä muiden alueiden tartuntojen takia karanteeniin. Koko maan tilanteen heikkeneminen työllistää myös meillä paljon jäljitystiimejä, kun saamme etsiä karanteeniin joutuvia, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Koko Suomessa oli tiistaina 227 uutta varmistettua koronatartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen listauksen mukaan Pieksämäellä on yhteensä seitsemän tapausta.

– Edelleen kaikki Pieksämäen tartuntaketjut on ollut jäljitettävissä joko Suomen tunnettuihin ketjuihin tai liittyvät ulkomaanmatkoihin, Pieksämäen vt. johtava lääkäri Aino Rubini sanoo.

Jos tilanne Etelä-Savossa pahenee, myös Pieksämäen toimintoja ja palveluja joudutaan rajoittamaan. Pieksämäen kaupungin varautumisryhmä seuraa tilannetta. Rajoituksia pystytään aloittamaan nopeastikin.

Kommentoi