Essoten alueella ei uusia tartuntoja – karanteenissa on 35 henkilöä

Koronatestausta Jyväskylässä. Marko Kauko
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Torstain (1.10.) jälkeen Essoten alueelta ei ole löytynyt uusia koronatartuntoja. Eilen löytyneiden tapausten tartuntaketjut on selvitetty ja karanteeniin asetettu yhteensä 35 henkilöä.

Essoten alueelta raportoitiin torstaina viisi uutta koronatartuntaa, joista yksi myös Pieksämäellä. Tapaukset eivät liity alueen aiempiin Mikkelin suuriin tartuntaketjuihin, vaan ovat osa laajasti julkisuudessa ollutta Ylläksen ketjua.

– Testejä löytyy riittävästi, saamme tulokset nopeasti ja päivystysavun 116117 koronalinjan jonot ovat lyhentyneet. Kansallisella tasolla tartunnat lisääntyvät, ja on vain ajan kysymys, milloin meilläkin löytyy uusia tapauksia. Testiin kannattaa nyt kaikkien koronaan viittaavien oireiden takia hakeutua, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kehottaa tiedotteessa.

Essoten alueella voimassa olevan suosituksen mukaan kasvomaskeja on syytä käyttää joukkoliikenteessä, koronavirustestissä käytäessä, riskialueilta Suomeen saavuttaessa ja siirryttäessä omaehtoiseen karanteeniin alueella ja omaehtoisen karanteenin aikana, jos on ehdottoman välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.

– Maskeja on syytä käyttää myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.

Keskustelu