Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä uusi korontatartunta – Mahdollisia altistumisia Moilas Oy:n myymälä-kahvilassa alkuviikon aikana

Uusia koronatartuntoja on löytynyt Essoten alueelta viisi. Tapaukset eivät liity alueen aiempiin Mikkelin suuriin tartuntaketjuihin, vaan ovat osa laajasti julkisuudessa ollutta Ylläksen ketjua.

Tartunnat ovat löytyneet Puumalan, Mikkelin ja Pieksämäen alueelta. Tartunta- ja altistusketjujen kartoitus on edelleen käynnissä ja tähän mennessä karanteeniin on asetettu yli 20 henkilöä. Lähes kaikki karanteeniin joutuvat on tavoitettu.

– Neljä henkilöä on saanut tartunnan lomalla Ylläksellä ja tauti on levinnyt vielä yhteen heidän lähipiiriinsä henkilöön. Kehotamme kaikkia Ylläksellä olleita ottamaan yhteyttä Päivystysavun numeroon 116117, jos ilmaantuu pienintäkään flunssaoiretta, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Yksi sairastuneista on ollut Pieksämäellä Moilas Oy:n myymälä-kahvilassa maanantaina 28., tiistaina 29. ja keskiviikkona 30. syyskuuta kello 11.30-12 ja mahdollisesti altistanut kyseisinä aikoina siellä olleita.

– Nämä uudet tartunnat osoittavat hyvin sen, että tilanne voi alueella muuttua nopeasti. Essoten alueella julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, on syytä käyttää kasvomaskia koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, pandemiapäällikkö Hans Gärdström tähdentää.

Yksi tartunnan saaneista on ollut Essoten Puumalan hyvinvointikeskuksessa tartuttavana maanantaina 28. syyskuuta kello 8.30-12.00. Altistuneita on pelkästään Puumalassa kymmeniä.

– Tämä on hyvin vakava altistus, kun Puumalassa on ollut laboratoriopäivä ja siten paljon riskiryhmiin kuuluvia paikalla. Heidän ja muidenkin altistuneiden tulee ottaa yhteyttä numeroon 116117, jos vähäisiäkin koronaan viittavia oireita ilmenee, Gärdström kehottaa.

Edellisen kerran Pieksämäellä todettiin uusi tartunta viime viikolla. Se liittyi jo tiedossa olleisiin tartuntaketjuihin ja henkilö oli ollut edeltävästi karanteenissa.

Koronatartuntojen kokonaismäärä Suomessa on nyt 10 103 tautitapausta. Torstaina Suomessa raportoitiin 111 uutta koronavirustartuntaa.