Aila-myrsky on saavuttanut Etelä-Savon – Myös Pieksämäellä kaatunut puita ja talouksia on sähköttä

Aila-myrsky on saapunut myös Etelä-Savoon. Pelastuslaitos on hälytetty ensimmäisille vahingontorjuntatehtäville Pieksämäen, Joroisten, Kangasniemen ja Heinäveden alueella. Myrskyrintama etenee päivän mittaan koko Etelä-Savon yli ja aiheuttanee myrskyvahinkoja ympäri maakuntaa.

Suurin osa myrskyn pelastuslaitokselle tuomista tehtävistä liittyy erilaisiin puuvahinkoihin. Kello 14 mennessä vahingontorjuntatehtäviä pelastuslaitoksella on ollut yhteensä 11.

Savon Voiman häiriötiedotteen mukaan Pieksämäellä oli aamupäivällä noin 880 sähkötöntä taloutta. Kello 16 mennessä osa vioista oli saatu korjattua, ja sähköttömien määrä tulloin oli 531.

Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että aamun ja iltapäivän aikana eniten myrskytuhoja on toistaiseksi ollut Kuopio - Vesanto - Pieksämäki - Leppävirta alueella.

Valtatie 5 ja Valtatie 9 ovat olleet useampaan otteeseen joko kokonaan tai osittain poikki tielle kaatuneiden puiden takia.

Lisäksi kymmeniä pienempiä teitä on ollut poikki kokonaan tai osittain kaatuneiden puiden takia.

Itä-Suomessa kannattaa pitää nyt maltti matkassa liikenteessä. Varaudu odottamaan apua tarvittaessa pitempiäkin aikoja ja mikäli liikenteeseen ei ole pakko lähteä, niin turhaa liikkumista kannattaa välttää.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut