Palamaan syttyneellä kiskobussilla oli ongelmia jo matkalla – matkustaja: "Kyydissä oli paljon alaikäisiä ja koululaisia"

Lukijankuva. Kiskobussi oli matkalla Huutokosken entisen aseman lähistöllä Joroisissa, kun junankuljettaja kuulutti matkustajille, että junassa on teknisiä ongelmia. Nelli Kettunen

Jani Leinonen, Taneli Arponen

Huutokosken entisen aseman lähellä Joroisissa tuleen syttynyt kiskobussi oli myöhässä aikataulustaan noin parikymmentä minuuttia. Ongelmien syy oli radalle kasautuneet lehdet.

Paljon syttymissyystä ei ole vielä tietoa, mutta alustavan arvion mukaan kiskobussin moottoriin on mennyt puiden lehtiä tai muuta helposti syttyvää roskaa radan pinnasta, kertoo Yle.

– Kiskobussi viedään Pieksämäen konepajalle, ja muutamassa päivässä selviää varmasti paljon syttymissyy, VR:n turvallisuusjohtaja Jari Hankala toteaa Ylen haastattelussa.

Pelastuslaitos tiedotti maanantaina kello 10, että junapalo on hallinnassa. Matkustajat ehtivät ongelmitta ulos junasta, eikä palo aiheuttanut henkilövahinkoja.

Ensihoito tarkisti matkustajien voinnin, ja matkustajat pääsivät ambulansseihin lämmittelemään. Sen lisäksi matkustajille jaettiin vilttejä lämmikkeeksi.

– Kyllähän se säikäytti, kun kyydissä oli paljon alaikäisiä ja koululaisia, junassa poikansa kanssa ollut Saara Suihko kertoi.

Kommentoi