Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäen vesi ja Etelä-Savon pelastuslaitos suosittelevat varautumaan myrskyyn

Lähestyvä myrsky aiheuttaa varautumista niin sähkölaitoksilla kuin vesihuollossakin. Pieksämäen vesi varautuu myrskystä johtuviin ongelmiin, vaikka valmiustaso onkin hyvä.

Suurin huolenaihe vesihuollolle on sähköjen katkeaminen.

Pieksämäen vesi muistuttaa tiedotteessaan, että vaikka sähköyhtiöt ovat tehneet valtavasti töitä sähkön saannin turvaamiseksi, niin vielä on ilmalinjoja, joille kaatuvat puut aiheuttavat vahinkoa.

Pumppaamot ja paineenkorotukset toimivat sähköllä, eikä niitä kaikkia ole varustettu varavoimakoneilla, joten katkoja on odotettavissa.

Vesijohtoverkossa myrsky tulee näkymään haja-asutusalueilla veden tulon loppumisena tai paineen alenemana. Ongelmat poistuvat vasta, kun sähköyhtiöt saavat linjat raivattua. Haja- asutusalueilla eivät myöskään kiinteistöpumppaamot toimi, jos ei kiinteistölle tule sähköä. Tällöin on kutsuttava imuautoa tyhjentämään pumppaamoa mikäli se täyttyy. Pumppaamon voi myös etukäteen ajaa tyhjäksi käsikäytölläkin. Suurin osa pumppaamoista on osuuskuntien ja pieni osa kiinteistöjen omia.

Myös Etelä-Savon pelastuslaitos kehoittaa ihmisiä varautumaan myrskyyn.

Vettä kannattaa varata ainakin vuorokauden tarpeeseen ja kotiin tulee varata esimerkiksi taskulamppuja ja kynttilöitä. Kännyköitä kannattaa ladata niin kauan kun sähköä on.

Paristokäyttöisestä radiosta voi kuunnella ajankohtaista tiedotusta myrskyn etenemisestä.

Pihoilta kannattaa kerätä kaikki helposti tuulen mukana lentävä tavara pois. Myös pihapiirin puiden kunto on hyvä tarkistaa, sillä heikot puut kaatuvat helposti myrskyssä.

Eläimet tulee pitää sisällä, eikä ulkona kannata liikkua turhan takia.

Pelastuslaitos muistuttaa myös, että vesille ei kannata nyt lähteä.