Kaksi uutta koronatartuntaa on löytynyt Essoten alueella – tartuntaketju on ruuhkauttanut puhelinpalvelut

Kari-Pekka Issakainen

Kaksi uutta koronatartuntaa on löytynyt keskiviikon jälkeen Essoten alueelta. Uudet positiiviset koronatestien tulokset ovat osa tällä viikolla laajasti uutisoitua tartuntaketjua, jossa tartuntojen kokonaismäärä on nyt 23.

Tapauksen karanteeniin asetettujen määrä on nyt yli 300.

– Laajan testaustauksen perusteella tilanne näyttäisi olevan nyt hyvin hallussa. Ainoastaan muutamia tiedossa olevia altistuneita on enää tavoittamatta. Tartunnan saaneet ovat liikkuneet viikonlopun aikana laajasti Mikkelin keskustassa. Samalla alueella olleiden kannattaa nyt välttää lähikontakteja, pitää hyvät turvavälit ja käsihygienia ainakin viikon, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kehottaa tiedotteessa.

Laaja tartuntaketju on ruuhkauttanut Essoten puhelinpalvelut. Kuntayhtymän nettisivuilla löytyy tietoa jonotusajoista. Tartuntaa epäilevien tulee soittaa numeroon 116117.

– Olen kovin pahoillani noista ruuhkista. Olemme purkaneet niitä urakalla ja uskoisin tilanteen rauhoittuvan sielläkin viikon loppuun mennessä. Puhelinruuhkiin tulossa on pian helpotusta, kun saamme käyttöön Omaolon sähköisen lomakkeen yhteydenottoa varten. Se on tänään testauksessa, mutta tarkkaa käyttöönoton aikaa on vielä vaikea arvioida, Seppälä kertoo.

Keskustelu