Uusia koronatartuntoja ei ole enää löytynyt Essoten alueella laajasta testauksesta huolimatta

Uusia tartuntoja ei enää ole löytynyt, vaikka testaus on laajaa Mikkelin alueella. Risto Aalto

Suurista testausmääristä huolimatta uusia koronatartuntoja ei ole löytynyt Essoten alueella torstain aikana. Henkilöiltä, jotka ovat oireettomia eivätkä ole karanteenissa, tulee kuntayhtymään paljon tiedusteluja.

– Testaamme nyt vain niitä, joilla on oireita. Oireettomat voivat jatkaa elämäänsä Mikkelin alueella varovaisuutta noudattaen normaalisti. Laajasta testauksesta huolimatta uusia koronatartuntoja ei löytynyt Essoten alueella. Vain välttämättömät fyysiset kontaktit ovat nyt perusteltuja Mikkelin alueella. Ohjeistuksia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta tulee noudattaa, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote on saanut myös paljon toiveita voimakkaammista rajoitustoimenpiteistä.

– Monista tartunnoista huolimatta tilanne on tällä hetkellä tartunnanjäljityksen hallussa ja uusille rajoituksille ei ole tarvetta, kunhan ihmiset toimivat vastuullisesti.

Essote on saanut toiveita jyrkemmistä rajoituksista.

Tartunnanjäljityksestä vastaavan pandemiapäällikön Hans Gärdströmin mukaan Essotella on valmius uusille suositukselle ja moniviranomaisyhteistyönä myös voimakkaammille rajoituksille, jos tilanne sitä vaatii.

Keskustelu