Kolme uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueella – Mikkelissä päämajakoulun oppilaalla todettu tartunta

Kari-Pekka Issakainen

Essoten alueen koronarypäs ei sittenkään ole ole rauhoittunut. Lauantain testitulosten perusteella on löytynyt kolme uutta koronatartuntaa alueella. Ne liittyvät aiemmin viikolla esille tulleeseen tartuntaketjuun.

Altistuneiden kartoitus on vielä kesken. Altistumisia on tapahtunut Päämajakoululla ja Lähemäen koululla. Essotelta ollaan yhteydessä altistuneisiin.

– Tämän viikon laajan tartuntaketjun vuoksi on erityisen tärkeää, että Mikkelin kaupungin alueella noudatetaan nyt turvavälejä ja hygieniaohjeita, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa Essoten tiedotteessa.

Päämajakoulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Essote on parhaillaan yhteydessä oppilaan luokkatovereihin / huoltajiin sekä muihin Päämäjäkoululla ja Lähemäen koululla altistuneisiin ja tavoittanut muutamaa henkilöä lukuun ottamatta jo kaikki altistuneet. Oppilas on osallistunut opetukseen, jossa on ollut paikalla oppilaita useammasta kaupungin alakoulusta. Yksittäisiä oppilaita on altistunut Lähemäen, Tuppuralan, Kalevankankaan, Peitsarin ja Launialan kouluista. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Tiloissa suoritetaan tehostettua siivousta viikonlopun aikana. Mikkelin kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä Essoten kanssa.

Keskustelu