Uusia koronatartuntoja Essoten alueella – altistumisia on voinut tapahtua myös Pieksämäellä

Altistumisia on voinut tapahtuma lauantaina 5. syyskuuta myös Pieksämäen ABC:llä ja Pieksämäen jäähallilla. Tiina Mutila

Kari-Pekka Issakainen

Essoten alueella koronatartuntojen kokonaismäärä nousi lukemaan 32 viime viikolla. Eilisen sunnuntai-illan 13. syyskuuta jälkeen on löytynyt kaksi uutta tapausta. Sunnuntain saldo oli yhteensä kuusi uutta positiivista koronanäytettä.

Altistuneita on tämän hetken tietojen mukaan noin 500 ja tartuntaketjuja useita. Uutena altistumisen paikkana on selvittelyssä Rantakylän koulu Mikkelissä.

Altistumisia on voinut tapahtua ainakin seuraavissa paikoissa: Pieksämäen ABC 5.9. klo 15.30-16.30, Pieksämäen jäähalli 5.9. koko päivä, Liikuntakeskus Liikku Mikkelissä 9.9. klo 12-14, Cafe Stella Mikkelissä 7.9. iltapäivällä tai alkuillasta.

Näiden paikkojen lisäksi altistumisia on voinut tapahtua muun muassa Mikkelin ruokakaupoissa.

– Koronavilkkuja on nyt syytä aktivoida. Turvavälien pitäminen ja käsien pesu on Mikkelissä todella tärkeää, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Essote valmistelee muita alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Näistä tiedotetaan todennäköisesti myöhemmin tänään.

 

Mikkelissä häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui maanantaiaamuna. Essoten suosituksesta Mikkelin kaupunginjohtaja päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungin koulujen 4.-9. luokat siirtyvät etäopetukseen huomisesta tiistaista 15. syyskuuta alkaen aina sunnuntaihin 27. syyskuuta asti. Kantakaupungin kouluiksi lasketaan kaikki kaupungin ala- ja yläkoulut pois lukien Anttola, Haukivuori, Otava, Ristiina ja Suomenniemi. Etäopetuksessa oleville oppilaille tarjotaan kouluruoka. Tästä tiedotetaan lisää mahdollisimman pian.

Lisäksi kaupunginjohtaja päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungissa sijaitsevat kaupungin uimahallit, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat suljetaan kahdeksi viikoksi 27. syyskuuta asti. Poikkeuksena sisäliikuntapaikoista ovat jäähallit, jotka ovat suljettuina sunnuntaihin 20. syyskuuta asti. Sulku tulee voimaan heti.

Kirjastot, asiointipisteet ja kulttuuritoiminnot pysyvät avoinna, koska Essoten mukaan näissä riski altistumiseen on pienempi. Näissäkin toiminnoissa on kuitenkin nyt erityisen tärkeää huolehtia turvaväleistä ja hygieniasta. Julkisilla paikoilla tulee liikkua vain täysin terveenä.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä korostaa, että kontaktien määrä tulee pitää nyt mahdollisimman pienenä. Kiertävien opettajien ja muiden kiertävien työntekijöiden työtapoihin tehdään muutoksia kontaktien määrän minimoimiseksi. Palaverit pidetään etäkokouksina. Etätyösuositus 5 päivää viikossa jatkuu niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista, 27.9.2020 asti.

Häiriötilanteiden johtoryhmä toivoo, että erityisesti kantakaupungissa asuvat mikkeliläiset välttävät nyt myös vapaa-ajalla liikkumista paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Kontaktien määrän rajoittamisella pyritään rajoittamaan epidemian leviämistä kaupungissa.

Kommentoi