Naarajärven alueen palvelut

Siilin koulukiinteistö on myynnissä nettihuutokaupassa. Santra Hallenberg

Kaija Viljakainen Risto Ockenström

Nimimerkki Puolustaja hämmästelee aiheellisesti kaupunginhallituksen päätöstä asettaa myyntiin Naarajärven alueella sijaitsevat Kanttilan ja Siilin koulun kiinteistöt (Pieksämäen Lehti, 22.6.2020). Samoin entinen kunnanvaltuutettu Riitta Nykänen kirjoitti hyvän lehtikirjoituksen tämän hetken päätösten teosta ja miten Naarajärveä ajetaan alas koko ajan.

Olemme Puolustajan kanssa samoilla linjoilla. Erityisesti Kanttilan kiinteistö on edelleen erittäin tarpeellinen naarajärveläisille ja laajemminkin pieksämäkeläisille. Naarajärven alueella on tapahtumassa väestönmuutos siten, että vanhat omakotitalojen asukkaat ovat myyneet jo tai lähivuosina myymässä kiinteistöjään, joihin näyttää muuttavan uusia lapsiperheitä. Alueen noin 3000 asukkaan määrä on pikemminkin kasvamassa kuin vähenemässä. Naarajärvelle on muuttanut jo useita lapsiperheitä ja syntyvyys on Naarajärvellä on lisääntynyt.

On hyvä, että Naarajärvelle rakennetaan uusi koulun ja päiväkodin sisältävä kiinteistö. Uudessa rakennuksessa ei ole isoa kokoontumis- ja juhlatilaa eikä kirjastotiloja joten Kanttila saleineen on koulun vieressä olevana rakennuksena tarpeellinen lisätila koulu ja päiväkodin juhla- ym. kokoontumisiin ja sinne on myös mahdollista sijoittaa kirjasto koululaisten ja muidenkin alueen asukkaiden käyttöön.

Kanttila ja Siilin koulu ovat kaupunginvaltuuston 27.4.2020 (§ 20) päätöksen kiinteistöluokituksessa ns. C luokassa, josta todetaan; ”C-luokkaan kuuluvissa rakennuksissa ei ole kaupungin omaa palvelutuotantoa tai palvelutuotanto on vähäistä.” Valtuuston päätöksen perustelu ei Kanttilan osalta pidä paikkaansa. Kyseisessä virastokäyttöön suunnitellussa rakennuksessa on kaupungin tekninen virasto ja Kanttilasalia sekä kokoustiloja käytetään aktiivisesti eri tarpeisiin. Teknisen viraston siirtäminen muualle aiheuttaa lisää kustannuksia mm. tilojen muutostarpeiden takia, eikä riittäviä arkistotiloja ole halvalla muualle toteutettavissa. Naarajärven alueella ei ole tällä hetkellä sopivia nuorison kokoontumistiloja, joten Kanttilaa voidaan jatkossa käyttää myös nuorten kokoontumistarpeisiin.

Pieksämäen kaupungin taloutta ei korjata myymällä rakennuksia pilkkahintaan/ purkamalla toimivia rakennuksia ja työntekijöitä lomauttamalla vuosittain.

Viimeisen kuntaliitoksen jälkeen on Naarajärven alueelta lopetettu ainakin terveysasema, Siilin yläkoulu, Siilinkankaan päiväkoti, kirjasto ja nuorisotilat. Jo riittää.

Kommentoi