Esapekka Lappi säväytti virtuaalisessa Suomen MM-rallissa – "Tunnin verran taisin treenata"

M-Sport Fordin pieksämäkeläinen Esapekka Lappi oli paras WRC-kuljettaja lauantaina Jyväskylän satamassa ajetussa Suomen MM-rallin virtuaalitapahtumassa. Lappi selvisi kilpailun finaaliin, mutta joutui taipumaan neljänneksi. Koitoksen voittoon ajoi virtuaalisen rallin puolella aiemminkin menestystä niittänyt Mika "Mihalo" Laitinen. Palkintosijoille ylsivät myös junioreiden WRC-luokasta tutut Sami Pajari ja Lauri Joona.

– Yllättävän kylmiltään pärjäsin tässä lajissa. Tunnin verran taisin treenata. Tässä hommassa pitäisi näköjään muistaa pätkät ulkoa, sillä nuotti ei oikein kerro tarpeeksi. Ihan mukava juttu tämä oli, Lappi kertasi.

– Tässähän voisi ihan pärjätäkin, jos alkaisi treenaamaan. Jos koronahommat pahenevat, niin mikä ettei tätä voisi ajaa enemmänkin. On tämä aika eri maailma. Tänään meni kuitenkin ihan kivasti Suomen huippuja vastaan, Lappi mietti.

Koronapandemian takia peruuntuneen Suomen MM-rallin virtuaalikisa perustui WRC9-peliin, joka oli myös e-urheilun ammattilaiskuskeille uusi tuttavuus, joskin he ovat tahkonneet pelin aiempia versioita jopa tuhansia tunteja.

Normaalisti Suomen MM-rallin viikonloppuna Jyväskylän satama ja kadut täyttyvät kymmenistä tuhansista rallifaneista. E-urheilukoitoksessa paikalla oli vain muutama kourallinen ihmisiä.

– Varmasti tämä on vielä liian uusi juttu monelle. Jos rehellisesti sanotaan, niin en tiedä, lähtisinkö itsekään pelaamista katsomaan. Pitää olla varmaan pelaamisesta ylipäätään kiinnostunut. Jätkät istuvat, ja video vaan pyörii, Lappi mietti.

 

Suninen sai bonusta ratakisasta

Lapin tallikaveri Teemu Suninen ja Toyotan Kalle Rovanperä jäivät rannalle rallifinaalista. Suninen kuitenkin säväytti rata-ajon virtuaalisessa SM-finaalissa. Suninen oli kovassa joukossa neljäs.

– Ei tämä minun elämää tai uraa hirveästi muuta. Onhan tämä toisaalta isoin bonus tähän mennessä, Suninen naureskeli saatuaan 500 euron sekin menestyksestä.

– Olen ollut tässä hommassa aika alakynnessä Suomen huippuja vastaan. Siinä mielessä on hieno fiilis. Omat harjoittelumäärät olivat aika pieniä muihin verrattuina, Suninen jatkoi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut