Taas yksi uusi koronatartunta – Essote tiukentaa ohjeistuksiaan

Essote on antanut alueellisen maksisuosituksen. Sami Kuusivirta

Kari-Pekka Issakainen

Yksi uusi koronatartunta löytyi Essoten alueelta eilen torstaina otetuissa testeissä. Henkilöllä on ollut runsaasti kontakteja alueella ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

Henkilö on asioinut tartuttavana Mikkelissä ravintola Fernandossa 7. elokuuta kello 18.30-19.30. Ravintolassa samaan aikaan olleiden henkilöiden tulee olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116117, mikäli heille tulee mitään oireita.

Tartunnan alkuperää ei ole vielä pystytty selvitetään. Uusien tartuntojen johdosta Essote on antanut alueellisen maskisuosituksen.

– Essoten suositus täydentää THL:n ohjeistusta suojamaskeista. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä julkisten tilaisuuksien järjestäjille ja julkisissa liikennevälineissä liikkuville, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo Essoten tiedotteessa.

Lue THL:n ohjeistus täältä.

Essote tiukentaa myös sisäisiä ohjeistuksiaan suojamaskien käytöstä.

– Tällä hetkellä päivystyksen ja ensihoidon työntekijät suojautuvat kaikissa potilaskohtaamisessa. Jatkossa maskia käyttävät myös kuvantamisen työntekijät ja annamme muita sisäisiä ohjeistuksia, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Pieksämäellä ei ole toistaiseksi kerrottu uusista tartunnoista torstain jälkeen.

Keskustelu