Onko nurkissa vanhoja aseita tai kivipommeja? Nyt niistä pääsee eroon

Edellisen asekeräyksen saldoa. Aake Roininen

Asta Tenhunen

Poliisi laajentaa ase- ja räjähdekeräystä tänä keväänä myös Pieksämäen seudulle ja muualle Etelä-Savoon.

Itä-Suomen poliisi otti viime syksynä vastaan ilmoituksia poliisille luovutettavista tarpeettomista ampuma-aseista ja räjähteistä. Poliisin ja puolustusvoimien räjähdeasiantuntijat kävivät hakemassa ilmoitettuja esineitä talteen useiden viikkoja aikana niin, että keräykseen saatiin yli 250 ampuma-asetta, yli 320 kiloa patruunoita, 41 kiloa räjähteitä, lähes 500 nallia sekä muun muassa tulilankaa.

– Ilmoituksia tuli vielä talvella niin paljon, että käymme hakemassa loput ilmoitetut esineet maaliskuun viimeisellä viikolla, ylikonstaapeli Ari Röytiö Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi ottaa nyt tällä ja ensi viikolla vastaan ilmoituksia luovutettavista aseista ja räjähteistä koko Itä-Suomen alueelta, ei vain Pohjois-Savosta. Ilmoitusten perusteella poliisi käy hakemassa esineet maaliskuun viimeiselle viikolla tai myöhemmin huhtikuun aikana.

– On kaikkien etu, että luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat tai muut räjähdevaaralliset esineet voi luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia.

Laittomasta aseesta tai räjähteestä ei tule mitään seuraamusta, jos sen ilmoittaa itse poliisille eikä ole syyllistynyt esimerkiksi aseella muuhun rikokseen.

Luovutettavista aseista ja räjähteistä voi ilmoittaa sähköpostiin tepo.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimeen 0295 455 003. Puhelimeen voi jättää soittopyynnön tai tekstiviestin.

Räjähteitä ei tule liikutella itse, vaan poliisi tulee tunnistamaan ne ja järjestää niiden siirtämisen.

Esimerkiksi vanhat nallit tai muut räjähdevaaralliset esineet voivat olla herkkiä tärinälle, tulipalolle tai iskuille.

Kommentoi