Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miehen kuolemaan johtanut tulipalo sai alkunsa tupakoinnista

Pieksämäellä kerrostalon tulipalossa menehtynyt henkilö oli pieksämäkeläinen 63-vuotias mies. Poliisi epäilee, että tulipalo oli saanut alkunsa asukkaan tupakoinnista asuntonsa pesuhuoneessa.

Naarajärvellä Vilhulantien kerrostalossa havahduttiin tulipaloon tiistaina aamuyöllä, kun yksi toisen kerroksen asukkaista havaitsi, että hänen asuntoonsa tulee savun hajua.

Savu osoittautui tulevan asuntoon ilmanvaihtokanavasta.

Asukas hälytti paikalle apua aamuyöllä noin kello 1.15.

Palomiehet löysivät kerrostalon ensimmäisen kerroksen asunnosta tulipalon. Palomiehet mursivat asunnon oven ja löysivät asunnon pesutiloista elottoman miehen ja kytevän vaatekasan, josta oli levinnyt savua koko asuntoon.

Palomiehet siirsivät elottoman miehen ulos asunnosta mahdollista elvytystä varten, mutta hänet todettiin menehtyneeksi.

Kolmekerroksisen talon asukkaat evakuoitiin pelastus- ja sammutustöiden ajaksi asunnoistaan. Talosta evakuoitiin yöllä ulos yli kymmenen muuta asukasta.

Palomiehet sammuttivat ensimmäisen kerroksen asunnossa olleen palon ja tuulettivat sekä asunnon että porraskäytävän savusta.

Palo ei ollut levinnyt varsinaisesti yhtä pesuhuonetta laajemmalle, mutta savua oli päässyt leviämään muuallekin.

Poliisin mukaan kaikkien muiden asuntojen asukkaat pääsivät palamaan asuntoihinsa rappukäytävän savutuuletuksen jälkeen.

Poliisi ei epäile paloon liittyvän rikosta, vaan palon syyksi epäillään tupakointia. Asia varmistetaan kuitenkin vielä palon syyn ja kuoleman syyn tutkinnoissa.

Poliisin tekniset tutkijat tutkivat paloasunnon tiistaipäivän aikana. Miehen menehtymisestä on aloitettu myös oikeuslääketieteelliset tutkimukset.

Palokuolema oli ensimmäinen Etelä-Savossa tänä vuonna. Viime vuonna maakunnan tulipaloissa menehtyi kolme ihmistä.